fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Draky čeká první ostrý zápas

10. září 2021 - 02:26

Zpět na seznam článků

„Každý se dá porazit, jen se musíme držet naší hry,“ burcuje Rok Macuh

Draky čeká první ostrý zápas

Rok během osmi přípravných zápasů vstřelil 5 gólů a na 2 přihrál foto: DŠ - Věra Václavková

Šumperští hokejisté ukončili letní přípravu a už vyhlíží první ostrý zápas. Ten je čeká už tuto sobotu na ledě ostravské Poruby, která nebude chtít doma ztratit ani jeden bod.

Draci jsou na celou sezónu bojovně naladěni a dobře fyzicky připraveni. „V dosavadní seniorské kariéře jsem nebyl připravený lépe. Nebudu lhát. Program byl vážně náročný, ale díky tomu se na ledě cítím opravdu dobře,“ svěřil se nejproduktivnější hráč přípravy Rok Macuh.

V sobotu začíná CHANCE liga. Jak se těšíte?

Těším se strašně! Přípravy už bylo dost, samé tréninky a věci okolo. Všichni se už nemůžeme dočkat, až to vypukne.

Je před startem soutěže v týmu dobrá nálada?

Myslím si, že nálada v týmu je taková, jaká by měla být. Na ledě do toho dáváme vždy maximum. Letos je obrovská konkurence, takže bojujeme trénink od tréninku. Zároveň je po přípravě dobrá atmosféra i v kabině. S klukama jsme si doopravdy sedli. Za to jsem moc rád.

Osm přípravných duelů je minulostí. Prověřily vás dostatečně?

Podle mého názoru nás to připravilo výborně. Zápasy ukázaly, v čem jsou naše přednosti a na čem musíme naopak více pracovat. Na výsledky bych se ale upřímně vůbec nekoukal. Liga je jiná než příprava. Doufám však, že nás předsezónní zápasy připravily dost na to, abychom uspěli.

Říkáte, že na výsledky nehledíte. Ale přeci jen, pět výher z osmi zápasů musí zvednout sebevědomí…

To každopádně. Na sebevědomí to určitě trochu zapůsobí, ale výsledné skóre jsme neřešili. Nejvíce jsme se soustředili na taktiku a pokyny trenérů.

Jste jeden z hráčů, kteří absolvovali kompletní přípravu. Jak se cítíte po fyzické stránce?

V dosavadní seniorské kariéře jsem nebyl připravený lépe. Nebudu lhát. Program byl vážně náročný, ale díky tomu se na ledě cítím opravdu dobře.

A je to taky vidět. V přípravě jste se stal nejproduktivnějším hráčem mužstva…

Tak to jsem vůbec netušil (směje se). Popravdě se na body vůbec nedívám a už vůbec nepřichází v úvahu, že bych je někdy třeba počítal. Bylo by to možná i na škodu. Mně osobně se dva zápasy daří, poté zase dva nedaří, takže by to spíše rozptylovalo. Budu rád, když budeme sbírat body do tabulky. A je jedno, která lajna bude bodovat.

Můžete tedy říci, jestli jste se svými výkony spokojen?

Asi by se dalo přemýšlet o spokojenosti. Každopádně mám spousty nedostatků, na kterých teď musím pracovat. S tím, jak jsme hráli jako tým, ale spokojený jsem.

V čem vidíte největší sílu týmu?

Naše nejsilnější stránka bude fyzická připravenost. Bruslení, kondice, síla a podobně. Toto bude taková naše pomůcka. Přípravu jsme poctivě odmakali a víme, že se o to budeme moci opřít. Tyto aspekty budou zdobit naši hru. Chceme hrát útočný hokej.

A co naopak slabiny, které se v průběhu přípravy objevily?

Nejvíce musíme zapracovat na přesilových hrách, ty se nám moc nedařily. Dále je potřeba zlepšit práci v obranném pásmu, kde je doopravdy spousta věcí, na kterých se může pracovat pořád. Tohle bych vypíchl jako největší slabiny.

Za pár dní se chystáte do Poruby. Může být nevýhoda začínat ve venkovním prostředí?

Je úplně jedno, jestli začneme tam, nebo tam. My jedeme do Ostravy s touhou urvat co nejvíc bodů. Samozřejmě víme, že Poruba je ambiciózní mužstvo a budou chtít vyhrát za tři body.

Věříte si tedy na první kolo?

Já osobně si věřím na každého. S každým v lize se dá hrát, každého je možné porazit. Bude to hlavně o nás. Musíme se soustředit na sebe a nenechat se strhnout, nebo ovlivnit jejich hrou. Řeknu to takhle. Pokud se budeme správně soustředit, můžeme hrát dobrý hokej s každým.

V několika utkáních jste se dokonce na ledě objevil s kapitánským céčkem. Dokážete si představit, že ho dostanete i v sezóně?

Písmenka na dresu neřeším, ale nejsem zrovna typ hráče, který by vedl tým. Potřebuju se soustředit hlavně sám na sebe a ne přemýšlet nad ostatními věcmi. Nerad řeším nepříjemnosti s rozhodčími nebo trenéry. Mám, jak se říká, horkou balkánskou krev. V některých situacích by to nemuselo být dobré (směje se). Navíc si myslím, že je v týmu víc vyspělých hráčů pro tuto roli.

Autor: red., Michal Krobot - DŠ

Fotogalerie

Rok během osmi přípravných zápasů vstřelil 5 gólů a na 2 přihrál foto: DŠ - Věra Václavková

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.