Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Druhý den BluesAlive:Jedeme na plné obrátky

17. listopadu 2012 - 10:16

Zpět na seznam článků

Blues ovládnul Šumperk. Hudebníci jasně ukázali, že převzali pomyslnou vládu nad městem

Druhý den BluesAlive:Jedeme na plné obrátky

Blues Alive foto:šumpersko.net

Pátek 16. listopadu byl dalším pokračováním blusového maratonu nejen v šumperském Domě kultury. Blues je prostě všude. Návštěvníci, kteří pravidelně přijíždějí na tento nevšední festival jsou ubytováni po ubytovnách, penzionech a hotelech. Místní hospodští říkají, že by bylo prima, kdyby se konal BluesAlive alespoň tak tři krát do roka. Potkáváme v těchto dnech skupinky právě bluesmenů, kteří se projdou městem, zakoupí dárek, nebo jen tak si posedí na kávě, nebo drinku v některé ze šumperských hospůdek.

publikum,foto:šumpersko.net

Ve foyeru začala v pátek jako první kapela Przytula a Kruk a půl hodiny nato se rozduněl i hlavní sál s kapelou The King Size Boogiemen. To už byl ale kulturák totálně „nacvakán“ obecenstvem, které si sem přišlo užít tento jedinečný bluesový svátek a měli se opravdu na co těšit. Kapelu vystřídal australský písničkař Hugo Race se svou kapelou The Fatalists, bývalý člen kapely The Bad Seeds Nicka Cavea, který na sebe v Šumperku výrazně upozornil.

Mississippi Big Beat Band,šumpersko.net

Velké překvapení pátečního večera bylo v podobě maďarské skupiny Mississippi Big Beat Band. Jejich první tony donutily vylidnit foyer a přítomní mi musí dát za pravdu, že jejich vystoupení mělo opravdu grády.

Organizátoři festivalu měli při jejich výběru vážně šťastnou ruku. Zpěv, harmonika i celá kompletace jednotlivých skladeb byla výborná. Nadšené publikum nepustilo kapelu bez přídavku a donutilo pořadatele, aby ostře sledovaný čas, který je vymezený pro účinkující naznalou malou změnu. Závěrečný přídavek byl skvělý.

Jim Campolingo,šumpersko.net
Atmosféra v šumperském kulturáku již byla správně vyhecovaná, když přišel na podium čaroděj a kytarový mág Jim Campolingo - Electric Trio. To, co předvedl tento kytarový iluzionista, bylo neuvěřitelné a stálo to za osobní prožitek. Skvělé zvučení, efekty a neuvěřitelné hráčské kreace přivedly publikum ještě do vyšších obrátek. O kvalitách Jimiho Campolingo svědčí i fakt, že jeho vystoupení si nenechal v první řadě ujít ani kytarista z Mississippi Big Beat Band.

Shemekia Copeland,šumpersko.net
Na závěr přišla na pódium „královna blues“ Shemekia Copeland z USA. Ten kdo si kladl otázku proč asi Shemekia zpívala manželům Obamovým v Bílém domě, záhy pochopil. Posluchači nadšeně ocenili její výkon i výkon její kapely. Shemekiin úžasně rozsáhlý a typicky černý zastřený hlas si podmanil šumperské publikum.

Shemekia Copeland

Osobní šarm, smysl pro citovou gradaci každé skladby, dostával diváky do nejvyšších otáček.

publikum,foto:šumpersko.net

fotogalerie z 2 dne BluesAlive

Druhý vydařený den hudebního maratonu je za námi. Cena vstupného je na bluesu vyšší, ale to co posluchači mají možnost prožít, je bohatě vyváženo nevšedními hudebními zážitky. Stálo to za to! Bluesmani, kteří se nám představili na podiu, odvedli výbornou práci. Uvidíme, co nám přinese den třetí. Překoná hlavní hvězda sobotního večera Lucky Peterson skvělou Shemekiu Copeland?

foto:šumpersko.net

Autor: sol., foto:sumpersko.net

Fotogalerie

 Blues Alive foto:šumpersko.net

Související články

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.