Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Džemfest láká na hitové kapely i na luxusní doprovodný program

11. září 2021 - 11:00

Zpět na seznam článků

Z New Yorku přiletí slavný jazzman Laco Déczi

Džemfest láká na hitové kapely i na luxusní doprovodný program

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Oblíbený festival Džemfest, který se už jednadvacet let koná v říjnu v Šumperku, zveřejnil letošní program. Na své si přijdou hudební fanoušci každého věku. V nabitém programu vystoupí legendární kapela Mňága a Žďorp, domácí oblíbenci O5 a Radeček, hitová formace Poetika a v neposlední řadě slavný jazzový trumpetista Laco Déczi žijící v New Yorku.

Hlavní program vypukne v pátek 22. října v Domě kultury Šumperk od půl šesté večer. „Vedle Mňágy, Radečků a Poetiky uslyší návštěvníci písničkáře Lásku, úspěšnou šumperskou kapelu Trocha klidu nebo zpěvačku Týnu Mrázkovou, která letos vyhrála soutěž Objev rádia Haná,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka.

Mňága party zdroj foto:DF

Džemfest kromě hlavního večera chystá atraktivní doprovodný program.

V úterý 12. října vystoupí v klášterním kostele známý jazzman Laco Déczi s kapelou Celula New York. „Laco přijede do Šumperka díky klukům z O5 a Radeček, který s ním letos natáčeli společný song a pozvali ho na Džemfest. Nenechte si ujít šanci zažít v kouzelném prostředí kostela koncert temperamentního trumpetisty, který má i v třiaosmdesáti letech životního elánu na rozdávání,“ připomněl Tomáš Drenka.

O5 a Radeček zdroj foto: DF

Pro příznivce svérázného muzikanta Laca Décziho mají pořadatelé ještě jednu lahůdku.

Ve čtvrtek 20. října uvede filmová scéna Džemfestu v kině Oko zremasterovaný snímek Kid s Charlie Chaplinem u příležitosti 100. výročí premiéry tohoto kultovního dramatu. Původně němý film z roku 1921 nově doplnil scénickou hudbou právě Laco Déczi. „V rámci filmové scény Džemfestu potěšíme i fanoušky populární skupiny Chinaski. Za účasti tvůrců uvedeme dokument Každej ví kulový, který nabízí velmi otevřenou a upřímnou zpověď bývalých i současných členů kapely. Ještě ladíme termín, aby se projekce mohli zúčastnit přímo hudebníci,“ doplnil ředitel kina Oko Kamil Navrátil.

Laco Deczi zdroj foto: DF

Vstupenky na hlavní i doprovodný program jsou k mání v pokladně DK Šumperk. „Majitelé vstupenek na loňský ročník, který se v roce 2020 nemohl uskutečnit z důvodu vládních nařízení, si musí staré vstupenky vyměnit za nové letošní. Výměnu provedou jednoduše kus za kus v pokladně domu kultury,“ upřesnila produkční DK Šumperk Michaela Horáková.

Autor: red., M. Horáková - DK, zdroj foto: DF

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.