Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Nová stanice záchranné služby v Zábřehu

16.04.2024 - Nová stanice záchranné služby v Zábřehu - Funguje od...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Fakultní nemocnice Olomouc spustila web s informacemi o koronaviru

21. března 2020 - 13:16

Zpět na seznam článků

A dotazníkem pro lidi s příznaky

Fakultní nemocnice Olomouc spustila web s informacemi o koronaviru

Fakultní nemocnice Olomouc spustila web s informacemi o koronaviru zdroj:FNOL

Nový web s aktuálními informacemi o opatřeních přijatých v souvislosti s pandemií COVID-19, ale také s jednoduchým dotazníkem pro ty, kteří pociťují příznaky nemoci, spustila Fakultní nemocnice Olomouc.

Stránky ZDE také slouží jako pomyslný rozcestník pro získání aktuálních údajů o situaci v České republice a Olomouckém kraji.

Na nový web soustředí FN Olomouc veškeré novinky týkající se aktuálních kroků zdravotníků, ale také různé tipy, rady pacientům, nastávajícím maminkám nebo rodičům. V rámci zlepšení identifikace výskytu koronaviru také odborníci z největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě připravili pro zájemce jednoduchý dotazník, který vyhodnotí vyplněné informace o příznacích nemoci a na jejich základě doporučí další postup.

Pro vyplnění dotazníku mohou lidé využít vstup bez registrace nebo vstup s přihlašovacími údaji - rodným číslem a emailovým kontaktem. Zadání přihlašovacích údajů slouží k propojení s nemocničním systémem a k lepší individualizaci následné péče prostřednictvím zpětného kontaktování a to v případě zhoršení symptomů.

Dotazník je možné vyplnit opakovaně v případě subjektivního zhoršení zdravotního stavu.

Ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem vyrostlo v krátkém čase na horní ploše parkoviště pod Teoretickými ústavy LF UP (Hněvotínská 3) odběrové místo FN Olomouc na odběr vzorků pro vyšetření COVID-19.

odběrový stan zdroj foto: FNOL

mapa přístupové trasy zdroj: FNOL

V provozu je počínaje sobotou 21. března každodenně vždy v čase od 8 do 14.30 hodin. „K odběrům budou přijímáni lidé s žádankou od praktického lékaře (papírovou, naskenovanou v sms nebo odeslanou praktickým lékařem na e-mail odberstan@fnol.cz) či odeslaní Krajskou hygienickou stanicí, která bude sama informovat odběrové místo. Vyšetření samoplátců není v tuto chvíli z kapacitních a provozních důvodů možné,“ uvedl tiskový mluvčí Adam Fritscher.

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

Fakultní nemocnice Olomouc spustila web s informacemi o koronaviru    zdroj:FNOL

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.