Čtvrtek 19. září 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Festival MEET UP zve na oslavy začátku akademického roku

19.09.2024 - Festival MEET UP zve na oslavy začátku akademického roku...

Počasí

19.09.2024 - Čtvrtek

Teplota: 20 / 13 - PoloJasno

20.09.2024 - Pátek

Teplota: 22 / 10 - SkoroJasno

Festival Čokoládové Losiny se přes veškeré těžkosti uskuteční

18. září 2024 - 13:48

Zpět na seznam článků

V hlavní roli festivalu bude letos ovoce

Festival Čokoládové Losiny se přes veškeré těžkosti uskuteční

Festival Čokoládové Losiny 2023 zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

 „Když ovoce miluje čokoládu…“ takové je hlavní téma letošního festivalu Čokoládové Losiny. Skvělí cukráři, pekaři a kuchaři budou na festivalovém pódiu vytvářet a kombinovat různé čokoládovo – ovocné variace. V soutěži o velkolosinskou buchtu bude také dominovat ovoce a čokoláda. Gurmánské aktivity a soutěže tradičně doplní kreativní a pohybová zóna určená všem věkovým kategoriím.

Festivalovým předkrmem devátého ročníku Čokoládových Losin měl být tento pátek tradiční čokoládový koncert v Loučné nad Desnou v místní Tančírně. Obec má v těchto dnech ještě plné ruce práce s odstraňováním následků povodní. Organizátoři se proto omlouvají, festival bude tedy letos mimořádně bez předkrmu.

Sobotní a nedělní část festivalu už pak poběží v plném nasazení. „Každý rok jsme nějakou dražbou nebo soutěží v rámci festivalu přispívali na nějakou dobrou věc. V těchto dnech to promýšlíme a určitě najdeme vhodnou cestu, jak i s pomocí návštěvníků podpořit v našem regionu lidi, které povodně katastrofálně postihly,“ říká za spolek Za krásným kopcem Jana Kašparová.

Hlavní den Čokoládových Losin bude sobota 21. září.

Od 10 do 17 hodin se na pódiu u velkolosinské pralinkárny budou střídat cukráři i další odborníci z oboru gastro. „Mám velkou radost, že pozvání na festivalové pódium letos přijali elitní kuchaři Václav Šmerda a Roman Ťulpa. Hlavními surovinami, které budou hrát při tvoření, pečení i vaření prim, budou čokoláda a rozmanité druhy místního i cizokrajného ovoce. Do soutěže o velkolosinskou buchtu se mohou hlásit zájemci, kteří do svých výtvorů zakomponují čokoládu a ovoce. Vítěz soutěže bude letos odměněn pravou českou remoskou,“ říká za pořadatelský tým cukrářka Jana Kašparová z Velkých Losin.

V sobotu si v programu Čokoládových Losin přijdou na své také vyznavači zdravého pohybu. „Pohyb, stejně jako dobré jídlo, zlepšuje lidem náladu. Návštěvníci se v rámci sekce Čokoláda v pohybu mohou těšit na rozšířenou žonglérskou zónu se skupinou Cascabel. Mohou si užít žonglérský workshop a obdivovat žonglérské umění na chůdách. Nebudou chybět běhací piškvorky, nordic walking, projížďky na koloběžkách a spousta dalších zdraví prospěšných aktivit,“ dodává další z organizátorů Tomáš Dohnal.

Sobotní program obohatí sladké dílničky i stanoviště Ruční papírny Velké Losiny a další kreativní činnosti. Bohatá bude také nabídka regionálních specialit a řemesel v rámci jarmarku, který je nedílnou součástí festivalu. Své dovednosti na festivalu prezentují také studenti gastronomie z Poličky a ze Šumperka. „Účast studentů z Jeseníku v tuto chvíli z pochopitelných důvodů asi budeme muset omluvit, uvidíme,“ dodává Jana Kašparová.

Čokoládové Losiny budou pokračovat až do neděle 22. září soutěžemi a jarmarkem. Partnerem pořadatelů ze spolku Za krásným kopcem jsou Olomoucký kraj, Obec Velké Losiny, Obec Loučná nad Desnou, Velkolosinské pralinky, Jeseníky – sdružení cestovního ruchu a řada regionálních partnerů, kterým patří velký dík.

Autor: Komerční sdělení

Fotogalerie

Festival Čokoládové Losiny 2023       zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Lidé na Jesenicku nezůstávají bez pomoci

Lidé na Jesenicku nezůstávají bez pomoci

Zajištěno je také zdravotní ošetření

Muž ze Šumperska zaslal výhrůžný e-mail

Muž ze Šumperska zaslal výhrůžný e-mail

Chtěl střílet v prodejně mobilního operátora

Exkluzivní Fotogalerie

Desná na Šumpersku

Desná na Šumpersku

Fotek: 32
Přidáno: 15.09.2024

Řeka Desná na Šumpersku

Řeka Desná na Šumpersku

Fotek: 20
Přidáno: 14.09.2024

Revival Invaze 2024

Revival Invaze 2024

Fotek: 67
Přidáno: 24.08.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.