Středa 26. června 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Stovky míst navíc na začátku prázdnin

25.06.2024 - Stovky míst navíc na začátku prázdnin - Nabídne...

Počasí

26.06.2024 - Středa

Teplota: 27 / 15 - Oblačno

27.06.2024 - Čtvrtek

Teplota: 26 / 19 - Přeháňky-Déšť

Folk a country U sovy

18. května 2024 - 10:51

Zpět na seznam článků

Šumný Šumperk

Folk a country U sovy

Cimbálka CML zdroj foto: d.k.

Akce Šumný Šumperk – Slavnosti města bude vrcholit v sobotu 1. června po celém městě. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý kulturní a zábavný program, který oživí ulice celého města.

V ulicích Šumperka i na Točáku si budou moct návštěvníci užít poslech pouličních umělců – buskerů, kteří návštěvníkům zpříjemní den jak vlastní tvorbou, tak známými covery. Živá hudba bude tento rok znít také U sovy, která se nachází naproti Vlastivědnému muzeu. O půl desáté jako první na pódiu vystoupí MŠ Veselá školka, po níž bude následovat koncert skupiny Zakafy. Ta vlastními písněmi i oblíbenými hity našich známých interpretů zpříjemní posezení u jídla i pití.

Tento rok budou moct návštěvníci také podpořit charitativní akci Na kole dětem, která si klade za cíl přispět dobré věci a podpořit onkologicky nemocné děti. „Peloton až 80 cyklistů dojede k sově v dopoledních hodinách. Po krátké zastávce charitativní cyklojízdy bude pokračovat známými písněmi skupina Zakafy. Následně ji vystřídá šumperská Cimbálka CML, která upoutá svým folklorem s moderním twistem,“ přibližuje produkční Michaela Horáková. Poslední kapelou, která během dne U sovy vystoupí budou Holátka hrající současnou americkou country, s výrazným rockovým zabarvením a rytmy, s prvky world, blues i swingu.

V Sadech 1. máje bude po celý den připravena Zábavná a pohybová zóna, Prckoviště i Cirkus zóna. Zájemci budou mít také možnost na základě získaných razítek v hrací kartě vyhrát hodnotné ceny. Losování a vyhlášení výherců proběhne v 16.35 po koncertu kapely Holátka.

Autor: red., Z. Králová - zdroj foto: d.k.

Fotogalerie

Cimbálka CML      zdroj foto: d.k.
Holátka     zdroj foto: d.k.

Další články z rubriky

One man show Tomáše Hanáka v Šumperku

One man show Tomáše Hanáka v Šumperku

Vydejte se s oblíbeným hercem na Kubu

Literární festival na Šumpersku

Literární festival na Šumpersku

Pozvánka na třetí ročník

Exkluzivní Fotogalerie

Den Policie ČR 2024 II.

Den Policie ČR 2024 II.

Fotek: 97
Přidáno: 23.06.2024

Den Policie ČR 2024 I.

Den Policie ČR 2024 I.

Fotek: 62
Přidáno: 23.06.2024

VESELENÍ šumperské školky

VESELENÍ šumperské školky

Fotek: 93
Přidáno: 24.05.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.