fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 15. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Krajská soutěž mladých včelařů

14.05.2024 - Krajská soutěž mladých včelařů - V Jeseníku jich...

Počasí

15.05.2024 - Středa

Teplota: 23 / 10 - SkoroJasno

16.05.2024 - Čtvrtek

Teplota: 21 / 13 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

GK Šumperk na Žbluňk Cup Brno

29. dubna 2024 - 07:56

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodu

GK Šumperk na Žbluňk Cup Brno

GK Šumperk na Žbluňk Cup Brno zdroj foto: oddíl

Dalším povedeným závodem byl Žbluňk Cup v tělocvičně TJ Sokol Brno. Děvčata z Gymnastického klubu Šumperk zavítala do Brna, kde si mohla vyzkoušet povinné sestavy ve svém výkonnostním stupni na dvou nářadích. Závodu se zúčastnily gymnastky téměř z celé ČR, aby poměřily síly se svými vrstevnicemi a zjistily, jak si v „povinkách“ vedou.

Tohoto sportovního klání se zúčastnily mladší gymnastky pod vedením trenérky Jany Žandové. Povinnou sestavu na bradlech a prostných si vyzkoušela ve výkonnostním stupni VS0A Klára Snášelová. Klárka dojela do Brna prolomit šňůru bramborových medailí. Druhou nejvyšší známkou na bradlech a třetí na prostných ji nakonec vyneslo shodnou známku s gymnastkou SGC Ostrava. Pravidla sportovní gymnastiky jsou neúprosná, a tak tentokrát rozhodla v neprospěch šumperské gymnastky. Nižší známka na prostných Klárku odsunula na třetí místo. Z celkového počtu 34 závodnic je třetí místo nádherné.

V kategorii VS1A se představila za  GK Šumperk Karolína Štefková. Kája cvičila moc pěkně, ale tentokrát chyběla její jistota a čistota na kladině. Bradla se podařila a Kája si z Brna odváží bramborovou medaili. V konkurenci dvaceti dvou děvčat je to krásné umístění a příslib, že Kája by se mohla probojovat na MČR. Má ještě měsíc na zlepšení svých povinných sestav.

Nejpočetnější zastoupení (39 závodnic) měla kategorie VS2A. Na MČR postupují z kvalifikací, které se konají 4.5. v Ostravě, 8.5 v Brně a 18.5. v Praze. Závod v Brně byla velká zkušená. Děvčata si vyzkoušela nářadí, na kterém už 8.5. půjde o vše – o postup na MČR.  Organizátoři pro tuto kategorii zvolili přeskok – kladina. Gymnastický klub Šumperk reprezentovaly Kateřina Stromšíková a Tereza Štěpánková. Kačka přeskok zvládla bez větších potíží, ale v povinné sestavě na kladině se dopustila pádu a skončila 18. Terka se na přeskoku ještě trápí. Kladina je její nářadí, ale tentokrát ji 10 cm široké nářadí zradilo. Zaznamenala pád z přemetu stranou, který ji rozhodil, a v povinné sestavě vynechala dva prvky. Tyto chyby ji odsunuly z první dvacítky až do třetí na 27. místo.

Autor: red., Jana Žandová, zdroj foto: GK Šumperk

Fotogalerie

GK Šumperk na Žbluňk Cup Brno   zdroj foto: oddíl
GK Šumperk na Žbluňk Cup Brno   zdroj foto: oddíl
GK Šumperk na Žbluňk Cup Brno   zdroj foto: oddíl
GK Šumperk na Žbluňk Cup Brno   zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

HOKEJ. Draci se na ledě potkají 5. srpna

HOKEJ. Draci se na ledě potkají 5. srpna

Mistrovskou část pak zahájí 18. září

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.