fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

240 650 fitness kotelna

GK Šumperk sbíral body na Slovensku i v Brně

18. května 2023 - 22:40

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodů

GK Šumperk sbíral body na Slovensku i v Brně

GK Šumperk sbíral body na Slovensku i v Brně zdroj foto: oddíl

Náročný víkend si užily členky GK Šumperk. V pátek se vydaly na dalekou cestu k zahraničním sousedům do Bánské Bystrice a v sobotu po závodech přejela do Brna, kde se konal druhý kvalifikační závod pro výkonnostní stupeň VS2A a VS3A. První se již konal v Praze a třetí proběhne o víkendu v Ostravě.

V Bánské Bystrici se děvčata zúčastnila kvalitně obsazeného Poháru university Mateja Bela a starší (2009) Memoriálu Ľubici Rísovej. Sjelo se sem přes sto závodnic z celého Slovenska. Pro naše závodnice se jednalo o přátelský závod, kde mohly porovnat své výkony s tím nejlepším ze Slovenska. Kromě sportovního vyžití prohloubily i přátelství s domácími gymnastkami, které se před čtrnácti dny zúčastnily Memoriálu Petry Urbáškové v Šumperku. Na programu byl celý ženský čtyřboj – přeskok, bradla, kladina a prostná. Ve velmi silné konkurenci slovenských oddílů se šumperská děvčata, narozená v roce 2013 – 2014,  neztratila. Nejlépe si vedla Lucie Paraska, která skončila o 0,05 těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Její oddílová kolegyně Patricie Petrová byla sedmá, desátá Adéla Jurásková, dvanáctá Terezie Paraska, patnáctá Ester Evjáková a osmnáctá Viktorie Peduzzi. Startovalo celkem 30 závodnic.

Starší žákyně ročníku 2012 bojovaly ve tříčlenných družstvech. Šumperačky měly hendikep hned na startu, kdy se závodu účastnily pouze dvě členky. Nemohly si dovolit žádnou chybičku. To se bohužel nestalo, ale přesto skončily na krásném osmém místě. O pěkný výkon se postarala Ivana Svobodová a Klaudie Ďulíková.

Jedinou medaili pro GK Šumperk vybojovala Michaela Janků. Do Šumperka dovezla bronzový pohár.

V neděli ráno nastoupilo osm děvčat GK Šumperk ke kvalifikačnímu závodu na MČR ve výkonnostní gymnastice linie A. Jedná se o nejvyšší soutěž v ČR. Není divu, že se do Brna sjela elita české gymnastiky, aby poměřila síly s těmi nejlepšími. Naše děvčata si poprvé vyzkoušela povinné sestavy linie VS2A s přísným hodnocením rozhodčích. Dařilo se děvčatům 2013, kdy Lucie Paraska byla 11. a Patricie Petrová 24. Holčičky narozené 2014 povinné sestavy trénují od ledna a nezkušenost spojená s nervozitou se podepsala na jejich výkonu. Terezie Paraska skončila na 30. místě, Ester Evjáková byla 41. Adéla Jurásková 42. a Viktorie Peduzzi 47. Paní trenérka Silvie Urbanová je s výkonem svých svěřenkyň spokojená a po rozboru videí z premiéry v Brně věří ve zlepšení svých svěřenkyň  na  třetím kvalifikačním závodě v Ostravě.

Po obědě závodily holky výkonnostního stupně VS3A – Ivana Svobodová a Klaudie Ďulíková. Děvčata se nevyvarovala chyb a s obtížnými sestavami se prala, co mohla. Ivana brala 24. místo a její oddílová kolegyně 27. místo. Zda postoupí na MČR rozhodne až třetí kvalifikační závod v Ostravě. Podle předběžných propočtů trenérky Ivce účast vyjde a Klaudie je na hraně. Uvidíme, v jaké formě přijedou ostatní děvčata do Ostravy. Obě naše závodnice onemocněly, a tak do sobotních bojů již nezasáhnou a budou plná očekávání, jak vše dopadne.

Autor: red., Jana Žandová, zdroj foto: GK Šumperk

Fotogalerie

GK Šumperk sbíral body na Slovensku i v Brně   zdroj foto: oddíl
GK Šumperk sbíral body na Slovensku i v Brně   zdroj foto: oddíl
GK Šumperk sbíral body na Slovensku i v Brně   zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

Dietos vs Golems

Dietos vs Golems

Pozvánka na zápas

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.