fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního trenéra až jsem přebral

22.04.2024 - Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

GK Šumperk ukončil gymnastickou sezónu pod širým nebem

21. června 2022 - 22:04

Zpět na seznam článků

Reportáž z Frýdlantu nad Ostravicí

GK Šumperk ukončil gymnastickou sezónu pod širým nebem

GK Šumperk ukončil gymnastickou sezónu pod širým nebem zdroj foto: oddíl

Užít si krásný závod pod širým nebem přijal pozvání GK Šumperk od ŠGM Frýdlant na Ostravicí. Naše gymnastky ukončily náročnou dlouhou sezónu skvěle připraveným závodem pod názvem Frýdlantské hry. Všechny závodnice získaly věcnou cenu. Organizátorům přálo počasí, a tak se závod konal venku pod slunečným svitem a pro mnohé gymnastky GK Šumperk to byla premiéra a můžeme říci úspěšná. Cvičit na kladině není jednoduché. Mění se světlo a orientace je pro děvčata těžší a složitější. Soutěžilo se ve dvojboji – kladina a přeskok. Začínající gymnastky kladinu vyměnily za lavičku. GK Šumperk měl zastoupení ve všech kategoriích a kromě začínajících gymnastek to cinkalo. Za celoroční dřinu to byla krásná tečka. Děvčata si závod i s trenérkou užila.

V kategorii začínajících gymnastek GK Šumperk reprezentovala Kateřina Stromšíková, která se umístila těsně pod stupni vítězů na nepopulárním 4. místě a její oddílová kolegyně Tereza Štěpánková byla sedmá. Děvčátka trénují čtyři krát týdně a věříme, že svojí pílí se budou neustále zlepšovat  a posouvat na „bednu“.

V kategorii mladších žákyň děvčata 2014 poprvé závodila na vysoké kladině 120 cm. Závod zvládla na výbornou Adéla Jurásková, která hlavně díky naprosto čisté kladině si šla pro zlatou medaili, za ní skončila ostřílená Lucie Paraska ročníku 2013 a třetí Viktorie Peduzzi, která poprvé do své sestavy zařadila špicar. Bohužel z něj zaznamenala pád. „Bramborová“ byla nejmladší v této kategorii Terezie Paraska. 

V kategorii starších žákyň – ročník 2011 zlato s dvoubodovým náskokem na druhou závodnici získala Markéta Hermannová, třetí byla Eliška  Langerová a pátá Adriana Směšná.

No a poslední veleúspěšnou kategorií byla kategorie kadetek. Zde po dlouhé době zazářila Jitka Machytková, která zajela svůj standard a ten ji vynesl zlatou příčku, druhá byla její sestra Lenka, třetí Michaela Janků a čtylístek uzavřela čtvrtým místem Marie Paraska.

Trenérka byla s úspěchy členek GK Šumperk maximálně spokojena. Děvčata si závod užila. Nyní nastane doba „odpočinku“, kdy mohou zkoušet nové prvky, na které se již moc po povinných sestavách těší. Výjimkou jsou nejstarší děvčata dvojčata Machytkovi, která musí pilovat volné sestavy na nadcházející LODM. K nim se přidá i náhradnice Michaela Janků. Držíme pěsti a hodně štěstí.

Autor: red., Jana Žandová, zdroj foto GK Šumperk

Fotogalerie

GK Šumperk ukončil gymnastickou sezónu pod širým nebem  zdroj foto: oddíl
GK Šumperk ukončil gymnastickou sezónu pod širým nebem  zdroj foto: oddíl
GK Šumperk ukončil gymnastickou sezónu pod širým nebem  zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.