Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Pondělí 29. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

V Olomouci skončilo AFO

29.04.2024 - V Olomouci skončilo AFO - Akreditovalo se téměř devět...

Počasí

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 11 - SkoroJasno

30.04.2024 - Úterý

Teplota: 23 / 14 - Jasno

Zde je místo pro Vaši reklamu

Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil

16. dubna 2024 - 09:30

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodu

Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil

Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil zdroj foto: GK

Velice úspěšný závod mají za sebou členky gymnastického klubu Šumperk. V sobotu 6. dubna se v Ostravě Porubě konal závod pod názvem Mini Cup zásluhou oddílu SGC Ostrava.

Závod byl dlouhý a náročný jak pro závodnice, tak i pro rodiče. Protahující se závod šumperské gymnastky proměnily v úspěšné tažení v jednotlivých kategoriích, doplněné zařazením nových prvků. Výkony děvčat byly oceněny potleskem diváků, které kromě náročných sestav předvedla i téměř bezchybné provedení. Rozhodčí je obdařily vysokými známkami a město Šumperk při vyhlášení bylo slyšet v každé kategorii.

Jako první se představila děvčátka narozená ročníku 2017 na dvou nářadích – prostná a kladina. Každodenní dřina a zodpovědný přístup i přes pád vynesl Klárce Snášelové čtvrté místo. Klárka měla druhou nejvyšší známku obtížnosti na kladině i na prostných. Za GK Šumperk premiéru absolvovala Valérie Junková, která intenzivně začala trénovat v srpnu loňského roku. Závod se jí vydařil a menší chybičky jí zajistily první desítku. Skončila na krásném 9. místě.

První medaili gymnastický klub Šumperk získal v kategorii děvčátek 2016. Zasloužila se o ní Karolína Štefková. Ta sice zaznamenala pád na kladině z nově zařazeného rychlého kotoulu. Precizní provedení ostatních prvků na kladině a krásná sestava na prostných ji v konečném součtu vynesl zisk bronzové medaile. Je to škoda, ale Karolína je bojovnice a  na dalších závodech si vše vynahradí.

V posledním sledu nastoupila děvčata ročníku 2015 a 2016, která se zúčastnila loňského MČR ve sportovní gymnastice a nemohla se zúčastnit kategorií s nižší obtížností. GK Šumperk reprezentovaly gymnastky Kateřina Stromšíková a Tereza Štěpánková. Obě předvedly krásné sestavy na kladině, a tudíž Tereze patřila nejvyšší známka a jen těsně za ní byla známka Kateřiny Stromšíkové. Na druhém nářadí děvčata trochu ztratila jistotu, ale přesto její výkon nezabránil Tereze Štěpánkové  k zisku zlaté medaile. Na pátém místě skončila Kateřina Stromšíková, která měla nejvyšší obtížnost sestavy na tomto nářadí.

Na úspěch v tomto sledu navázaly i starší kolegyně GK Šumperk – děvčata narozená 2013 a 2014. Nejvyšší známku obtížnosti na deseticentimetrovém nářadí měla Adéla Jurásková. Adéla zařadila jako jediná ve startovním poli gymnastický prvek „C“, který již můžeme vidět u reprezentantek v tomto sportu. Gratulujeme.  Vyrovnaný výkon předvedla Lucie Paraska, která získala zlatou medaili, stříbrnou byla odměněna Ester Evjáková a do šestého, vyhlašovaného místa se ještě vešla na čtvrté místo Terezie Paraska a pátá byla Viktorie Peduzzi. Adélku nezdar na bradlech odsunul na osmou pozici.

Autor: red., Jana Žandová, zdroj foto: GK Šumperk

Fotogalerie

Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil   zdroj foto: GK
Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil   zdroj foto: GK
Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil   zdroj foto: GK
Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil   zdroj foto: GK
Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil   zdroj foto: GKGymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil   zdroj foto: GK
Gymnastický klub Šumperk v Ostravě zářil   zdroj foto: GK

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.