Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Gymnastka z oddílu GK Šumperk se kvalifikovala do juniorského týmu ČR

19. listopadu 2019 - 06:56

Zpět na seznam článků

OLYMPIC HOPES CUP 2019

Gymnastka z oddílu GK Šumperk se kvalifikovala do juniorského týmu ČR

Přechod do juniorské kategorie přináší pro gymnasty a gymnastky nejen náročnější tréninkovou přípravu s obtížnějšími prvky, ale také nové výzvy a zisk užitečných zkušeností z prestižnějších soutěží.

Velký úspěch v juniorské kategorii zaznamenala gymnastka Klára Peterková, když se dobře chopila zajímavé šance. Ta pro ni nastala (shodou okolností v den jejích narozenin) 9. listopadu v tělocvičně TJ Sokol Kampa Praha na nominačním závodě, kterého se zúčastnilo celkem patnáct juniorek ve věku 13-15 let, kde hlavním cílem všech závodnic bylo vybojovat si místo v šestičlenném týmu ČR pro OLYMPIC HOPES CUP 2019.

Praha - nominační závod zdroj foto: GK Šumperk

Jedná se o  prestižní soutěž mladých gymnastů z celého světa, který bude ve dnech 28.-30. listopadu hostit Sportpark Liberec, do kterého jsou letos přihlášeny týmy ze sedmnáct zemí.

OLYMPIC HOPES CUP - historie soutěže zdroj: D. Peterková

Klára Peterková reprezentující stále GK Šumperk patřila k nejmladším v juniorské kategorii. Vzhledem k tomu, že starší soupeřky hodně chybovaly, měla šanci a té patřičně využila. Bodový zisk (43,80) za předvedené sestavy ji vynesl na pěkné 6. místo. Tento výsledek ji stačil k tomu, aby si zajistila místo v reprezentačním týmu ČR.

O nejlepší možný výsledek a dobré umístění se tedy letos pokusí tým závodnic ve složení: Trnková Lucie a  Fraňková Marta (Sokol Brno I), Maříková Lucie (TJ Bohemians Praha), Kaplanová Nela Tereza (AC Sparta Praha), Hálová Daniela (TJ Sokol Kampa Praha) a naše Klára Peterková (GK Šumperk). Držme jim všem palce, bude to náročný závod.

Autor: red., D. Peterková, zdroj foto: GK Šumperk

Fotogalerie

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.