fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Gymnastky GK Šumperk ladí formu na MČR družstev

14. listopadu 2019 - 07:06

Zpět na seznam článků

Reportáže ze závodů

Gymnastky GK Šumperk ladí formu na MČR družstev

Pardubice-GK Šumperk zdroj foto: GK Šumperk

GK Šumperk a jeho svěřenkyně zahájily gymnastickou sezónu. Mají za sebou řadu závodů, kde pilují sestavy s řadou nových prvků, aby navýšily jejich obtížnost. A že se jim to vcelku daří ukazují výsledky  a umístění v jednotlivých sportovních kláních.

Jako první se začátkem října děvčata předvedla v Šumperku, na domácí půdě. Závod pod názvem Jesenio Cup zorganizoval oddíl sportovní gymnastiky TJ Šumperk. I když starší děvčata se musela vypořádat s organizačními změnami během závodu a závodila téměř bez rozcvičení, konkurenci našla pouze v gymnastkách z Maďarska. Ty mají mnohem intenzivnější přípravu a lepší podmínky pro trénování než my. Starší kategorie absolvovaly trojboj – kladina, prostná, bradla, mladší děvčata dvojboj – kladina, prostná.

Šumperk-Jesenio Cup-GK Šumperk mladší děvčata zdroj foto: GK Šumperk

Výsledky:

ročník 2014 – 2. místo - Jurásková Adéla

ročník 2013 – 1. Roučková, 2. místo Hofschneiderová, 4. místo Šanovcová

ročník 2012 – 1. místo Svobodová, 4. místo Ďulíková, 5. místo Směšná

ročník 2011 – 4. místo Langerová, 5. místo Keclíková

kategorie B 2008 a mladší – 4. místo Diňová A., 5. místo Hermannová, 6. místo Grežová

kategorie A 2008 a mladší – 2. místo Machytková L., Janků, 4. Machytková J., 5. Paraska A, 6. Paraska M.

Kategori A 2007 a starší – 3. Peterková, 5. Friedlová

Na konci října děvčata odjela do Ostravy, aby se zúčastnila každoročního Vítkovického poháru a Baby Gym Cupu. Jedná se o vyhlášené závody, které organizuje gymnastický klub Vítkovice. Probíhají ve dvou dnech. Členky našeho oddílu se role favoritek nezalekly a do závodu šly naplno. Vzorně reprezentovaly svůj klub a město Šumperk. Při závěrečném ceremoniálu název oddílu zazněl hned několikrát.

Ostrava-Vítkovický pohár-GK Šumperk juniorky

V sobotu svoje sestavy zacvičila starší děvčata. Zkusila si celý čtyřboj. Nejvíce se závod v 1. kategorii vydařil Jitce Machytkové, která po dlouhém snažení vystoupila na stupeň nejvyšší, bramborovou medaili s překvapením získala Anna Paraska, osmá byla Michaela Janků, devátá Jitka Machytková a patnáctá Marie Paraska, 28. Barbora Grežová a 29. Markéta Hermannová. Ve starší kategorii měl náš klub dvě želízka v ohni. Kláru Peterkovou, která se již mnohem intenzivněji věnuje tomuto sportu v Prostějově a Kateřinu Friedlovou. Oběma se závod vydařil, a tak není divu, že Klára brala zlato a Kateřina stříbro.

V neděli dopoledne nastoupily nejmladší členky GK Šumperk, aby zasáhly do bojů o medaile a zejména v kategorii 2013 a mladší se blýskly. Všechny čtyři závodnice z celkového počtu 35 se umístily do sedmého místa. Na druhý nejvyšší stupínek vystoupila Lucie Paraska, Sofie Hofschneiderová byla třetí, šestá Karolína Řezníčková a sedmá Veronika Roučková. Kategorie nejmladší žákyně se zúčastnil rekordní počet gymnastek. K závodu jich nastoupilo 64. Konkurence byla veliká a sportovní klání dlouhé. Naše děvčata se objevila až v posledním sledu a přísnost rozhodčích se striktním dodržením pravidel se projevila na jejich celkovém umístění. 24. místo obsadila Eliška Langerová, 29. Adéla Keclíková, 59. Klaudie Ďulíková, 63. Ivana Svobodová.

Na dušičky proběhl v Pardubicích Memoriál Blanky a Verunky Horákových. Starší kategorie soutěžila ve trojboji – bradla, kladina, prostná dle pravidel II. ligy.

Pardubice-GK Šumperk(1)

Podle těchto pravidel bude probíhat pro naše děvčata MČR družstev začátkem prosince. Vyzkoušela si sestavy, které každý den na tréninku pilují, aby MČR dopadlo pro náš oddíl co nejlépe. Ještě je čeká koncem listopadu krajský přebor, který rozhodne, kdo za GK Šumperk nastoupí. Závod v Pardubicích proběhl v klidné a přátelské atmosféře a to bylo znát i na výsledcích.

V nejmladší kategorii musela na bradlech děvčata zvládnout přechod na vyšší žerď. To se jim podařilo, a tak v nejmladší kategorii 2012 se Klaudie Ďulíková umístila na krásném čtvrtém místě. V kategorii 2011 stříbrná byla Markéta Hermannová a pátá Eliška Langerová. Barbora Grežová v kategorii 2009 byla čtvrtá a v kategorii podle pravidel II.ligy zvítězila Kateřina Friedlová (ročník 2007 a starší), zlatá v kategorii 2009 byla Michaela janků a stříbrná Jitka Machytková, pátá Anna Paraska a osmá její sestra Marie v kategorii 2008. Při závěrečném vyhlašování družstev GK Šumperk získalo po dlouhé době vytoužené zlato.

Holkám moc gratulujeme za vzornou reprezentaci a trenérkám za vzornou přípravu. Na MČR jim držíme pěsti a moc přejeme medaili.

Autor: red., Janča Žandová, zdroj foto GK Šumperk

Fotogalerie

Pardubice-GK Šumperk     zdroj foto: GK Šumperk
Ostrava-GK Šumperk        zdroj foto: GK Šumperk
Ostrava-GK Šumperk-Jitka Machytková       zdroj foto: GK Šumperk
Pardubice-GK Šumperk - družstvo       zdroj foto: GK Šumperk
Šumperk- GK Šumperk-družstvo J. Žandové    zdroj foto: GK ŠumperkŠumperk-GK Šumperk-družstvo L. Kubíčkové     zdroj foto: GK Šumperk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.