fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Gymnastky bojují o postup na MČR

17. května 2022 - 11:52

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodu v Brně

Gymnastky bojují o postup na MČR

Gymnastky bojují o postup na MČR zdroj foto: GK Šumperk

V sobotu se vydaly členky GK Šumperk do moravské metropole Brna, aby poměřily svou výkonnost a zajistily si účast na červnové MČR. Memoriál Věry Růžičkové zahájily žákyně VS2 A – děvčata narozená 2012 a mladší.

Šumperské barvy hájila tři děvčata. Svůj závod zahájila na prostných, pokračovala na přeskoku, bradlech a své účinkování ukončila na kladině. Děvčata se nevyvarovala chyb, které je v konečném součtu odsunuly daleko od medailových pozic. Ivana Svobodová byla 17., Klaudie po výpadku na kladině brala 24. místo a Patricie Petrová byla 32. Lucie Paraska k závodu nenastoupila z důvodu zranění. Snad se zotaví a do boje nastoupí již tuto sobotu v Ostravě. Jistý postup na MČR má Ivana Svobodová a Klaudie Ďulíková. U Patricie bodový zisk asi bude stačit na postup na MČR v Praze Černošicích, ale v sobotu bude mít možnost vylepšit bodové ohodnocení, aby se postup stal jistým.

V poledne závod pokračoval kategorií VS3 A, kde náš oddíl vzorně reprezentovala Markéta Hermannová, která po zisku titulu II. vicemistryně v kategorii VS2 A patřila k favoritkám. Začátkem roku se  Markéta potýkala se zdravotními problémy, které překonala a pomalu se jí navrací závodní forma, což potvrdila 11. místem na kvalifikaci v Brně a zajistila si jasný postup na MČR.

V podvečer se představila děvčata kategorie VS4 A – kadetky, kde šumperský oddíl reprezentovala tři děvčata. Konkurence byla veliká, a tak každá malá chybička byla potrestána ztrátou cenných desetinek bodů a vzdálením se od medailových pozic. Přesto Lenka Machytková nezklamala a z Brna si odváží bronzovou medaili. V této kategorii závodí již druhý rok a ví, že bojovat se musí po celou dobu závodu.

Premiéru si odbyla Michaela Janků, která na kladině zaznamenala pád ze salta a velkou chybu u araba, přesto to stačilo na umístění v první desítce – 9. místo. Třetím želízkem v ohni, které si zajistilo účast na LODM byla Jitka Machytková. Ta na posledním MČR kategorie VS3 A získala titul I. vicemistryně. Tak jako na kvalifikaci na LODM jí nevyšla bradla a na kladině vynechala prvek vysoké obtížnosti, a tak v konečném součtu obsadila 27. místo. Přesto se kvalifikovala na MČR. Jitka má ještě tři týdny dřiny před sebou, aby své sestavy dovedla k dokonalosti a mohla navázat na úspěch své sestry Lenky.

Autor: red., Jana Žandová, zdroj foto GK Šumperk

Fotogalerie

Gymnastky bojují o postup na MČR    zdroj foto: GK Šumperk
Gymnastky bojují o postup na MČR    zdroj foto: GK Šumperk
Gymnastky bojují o postup na MČR    zdroj foto: GK Šumperk
Gymnastky bojují o postup na MČR    zdroj foto: GK Šumperk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.