fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

HC Vrchlabí vs Draci Pars Šumperk 3:4p

15. ledna 2022 - 22:34

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

HC Vrchlabí vs Draci Pars Šumperk 3:4p

HC Vrchlabí vs Draci Pars Šumperk zdroj: DŠ

Draci v rámci 37. Chance ligového kola zavítali v sobotu 15. ledna na led Stadionu Vrchlabí. Šumperk nebyl v zápase aktivnějším týmem, ale o to víc si vážil poskytnutých příležitostí. Domácí hokejisté ve většině času utkání tlačili a Mokry musel být v permanentním pozoru. Když už se ale svěřenci Martina Janečka dostali k šanci, trestali. Po základní hrací době v DD Elektromont aréně nebylo vítěze a na řadu přišlo prodloužení. V tom si hráči Stadionu možná ani nesáhli na kotouč, protože Denis Kindl krásným sólem rozhodl už po minutě hry. Draci vezou z Vrchlabí důležité body!

Branky a nahrávky: 9. Hecl (T. Kaut, Rohlík), 25. Nedbal (Hecl, O. Rohlík), 47. Matýs (Heřman, Chrtek) – 12. P. Kratochvíl (D. Kindl, Vildumetz), 27. Šilhavý (Drtil, Antoníček), 43. Březák (Žálčík, Kratochvíl), 62. D. Kindl (Drtil, Žálčík). Rozhodčí: Kostourek, Jaroš – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 641. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Vrchlabí: Klouček – Linhart, T. Kynčl, Kajínek, T. Jelínek, M. Voženílek, Nedbal, Oliva – Pochobradský, Chrtek, Heřman – Koffer, T. Kaut, Mrňa – Matýs, P. Urban, M. Machač – Kusý, O. Rohlík, Hecl.        

Šumperk: Mokry – Pěnčík, Drtil, L. Rutar, Hrachovský, Řezáč, Březák – P. Kratochvíl, D. Kindl, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Scheuter – J. Horký.

Začátek zápasu se nesl v duchu dominance domácích. Draci šli v prvních minutách dvakrát v řadě do oslabení a hráči Vrchlabí tak měli spoustu prostoru dostat se do pohody. První branku utkání obstaral po prvotřídním sklepnutí nastřeleného puku do prázdné brány Marek Hecl. Stadion využil úvodní tlak, a i v dalším pokračování na Mokryho střílel jeden puk za druhým. Poté byl ale odpískán faul na Vildumetze a šumperská přesilovka ukázala svou efektivitu. Petr Kratochvíl stál připravený před vrchlabskou brankou a po nahrávce Kindla přidal nádherný gól ze slotu. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu, i přestože na Mokryho mířilo devatenáct střel a na jeho soka pouze čtyři.

Prostřední část měla obdobný průběh jako ta první. Vrchlabí vletělo na led v obrovském nasazení a hned z počátku třetiny získalo dvojnásobnou přesilovou hru, která měla délku téměř celých dvou minut. Domácí hokejisté posilnění o extraligovou pomoc z Pardubic si poměrně rychle poradili a po střele Karla Nedbala se tamní hlediště radovalo. Úsměv na tváři ale Stadionu nezůstal dlouho, protože okamžitě po nástupu na led z trestné lavice se z ohromně ostrého úhlu prosadil Vojtěch Šilhavý a Klouček se pod maskou mohl jen červenat. V závěru periody se ale šumperští dopustili další série přestupků a ocitli se opět ve třech.

Třetí třetinu začali domácí ve dvojnásobné přesile. Tu ovšem nedokázali zužitkovat a Draci ji s přehledem ubránili. Poté opět udeřili. Od modré čáry vypálil ve třiačtyřicáté minutě Jakub Březák, jehož střela se otřela od bránícího hráče a doplachtila za záda překvapeného Kloučka. Stadion ale nečekal s odpovědí dlouho a za pár minut vyrovnal z hole Ondřeje Matýse. Po základní hrací době nebylo o vítězi rozhodnuto a muselo přijít prodloužení. Při hře tři na tři ukázali své schopnosti letci z elitní formace. Po minutě hry se na puk dostal Denis Kindl, který další výstavní kličkovanou přelil váhy zápasu na stranu Parsu.

Řekli po zápase:

Martin Janeček (Draci Pars Šumperk): „Věděli jsme, že Vrchlabí bude dneska našlapané. Byli jsme připraveni na to, že domácí mužstvo doplní hráči Pardubic. Naším cílem bylo ustát začátek a hrát dobře střední pásmo, nikde soupeře nepouštět a být urputní v obraně. To se nám v první třetině povedlo. Ve druhé třetině jsme ale přestali hrát to, co jsme si řekli. Myslím si, že chvíli jsme si nezasloužili ani jeden bod. Nicméně od třetí třetiny jsme opět předvedli týmový výkon, který byl podtržen excelentním výkonem v prodloužení. Dva body mají pro nás dnes cenu zlata a za to jsme neskutečně rádi.“

Tomáš Jirků (HC Stadion Vrchlabí): „Mně se zápas hodnotí výrazně hůře, protože pro nás je to obrovská ztráta. Do utkání jsme samozřejmě šli s pokorou, ale chtěli jsme tři body. Myslím si, že po té herní stránce jsme si je svým způsobem zasloužili. Na druhou stranu hokej se hraje na góly. Pokud my si neuvědomíme, že musíme chodit do předbrankového prostoru. Musíme být důrazní, tak se ta naše produktivita zkrátka nezlepší ani s hráči, kteří přijedou z Pardubic. Za zlomový moment utkání považuji hloupý gól na 2:2, to nás trošku zamrazilo. My jsme samozřejmě stále chtěli ten třetí bod, stáhli jsme hru na tři lajny, ale nepovedlo se. V prodloužení už byl soupeř lepší, takže zaslouženě získal druhý bod.“

Autor: red., Michal Krobot - redakce DŠ

Fotogalerie

HC Vrchlabí vs Draci Pars Šumperk  zdroj: DŠ

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.