Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

HOKEJ: Playoff se blíží

22. února 2020 - 13:47

Zpět na seznam článků

Druhá liga zná již 16 účastníků vyřazovacích bojů

HOKEJ: Playoff se blíží

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Základní část druhé hokejové ligy se již nezadržitelně blíží ke svému definitivnímu konci. A vrcholí tak boje o poslední volná místa do playoff, ale také boje o přímý postup do semifinále.

V letošní sezóně totiž nejlepší dva celky z každé skupiny mohou po základní části léčit šrámy a čerpat síly, čtvrtfinále je totiž mine a čeká je přímý postup do semifinále. Týmy na třetím až šestém místě se pak střetnou o zbývající dvě místa v semifinálových bojích. Již v tuto chvíli je známých plných 16 účastníků playoff, některé kluby již mají také jistotu semifinále. Zbývá zaplnit poslední dvě volná místa v playoff. Některé kluby již naopak vědí, že pro ně jsou vyřazovací boje v letošní sezóně pasé. Jaká je tedy momentálně situace v jednotlivých skupinách?

SKUPINA SEVER: Vrchlabí a Dvůr Králové nad Labem mají jisté semifinále. Severní skupina, stejně jako ta naše, čítá devět klubů. Hraje se tedy systémem doma-venku celkem pětikolově, tedy každé mužstvo odehraje 40 utkání. Jasným favoritem skupiny byl již od začátku sezóny celek Vrchlabí. Ten posílil o několik hokejistů s velmi bohatým životopisem. A Petr Sýkora, Jaroslav Bednář i Jan Hlaváč jsou pak mezi čtyřmi nejproduktivnějšími hráči celé soutěže. Vrchlabí pak má již jistou účast v semifinále, stejně tak i vítězství v základní části.

Z druhého místa postoupí do semifinále celek Dvora Králové nad Labem, který chytl skvělou formu a v poslední době prochází soutěží bez ztráty bodu, když si poradil dokonce i s Vrchlabím. Na třetí Most mají Královédvorští náskok devíti bodů, který je i přes skutečnost, že se Most může bodově na soupeře ještě dotáhnout, dostačující. Dvůr Králové nad Labem má totiž, i přes prohru 1:10 z prvního vzájemného duelu v sezóně, s Mostem lepší bilanci.

Nicméně Most, ale také Děčín a Řisuty již mají playoff jisté. Jediný otazník visí nad posledním účastníkem vyřazovacích bojů. Lepší výchozí pozici má šestý Trutnov, který má se ziskem 47 bodů náskok osmi bodů na Jablonec nad Nisou. Trutnovští mají před sebou ještě čtyři zápasy, jablonečtí Vlci jen tři. Již v sobotu 22. 2. může být jasno, Jablonec nad Nisou má volno a Trutnov hraje v Děčíně. Pokud tam vyhraje za dva body, zajistí si postup do playoff. Jinak je matematika prostá. Jablonec potřebuje mít na konci soutěže minimálně stejně bodů jako Trutnov. Tedy musí ztratit již jen maximálně jeden bod, ovšem s tím, že Trutnov by nebodoval.

SKUPINA STŘED: Boje až do posledního kola. Boje ve skupině Střed byly v letošní sezóně obohaceny o účast výběru China Golden Dragon. Ten sice ani administrativně neměl možnost postoupit do vyřazovacích bojů, ale jak se ukázalo velice záhy i na ledě, výkonnostně k tomu byla asijská reprezentace také na hony vzdálena. Ze 42 odehraných zápasů získali Číňané jen jediný bod.

Tahle skupina byla jako jediná osmičlenná, a to včetně čínského Zlatého draka. Nymburk z ligy odstoupil před jejím zahájením. Ve skupině Střed je pak již jasno, která šestice týmů nakoukne do playoff. To je ale vše, na případné semifinále si brousí zuby ještě pořád čtyři kluby, jistotu nemá ani aktuální lídr z Kolína. Ten má na kontě 84 bodů a tři zápasy do konce. O dva body méně má druhá Příbram, které také ještě chybí odehrát tři duely. Stejnou porci zápasů před sebou mají i aktuálně třetí Klatovy, ty však na Příbram ztrácejí již čtyři body. Ještě o dva body více ztrácí čtvrtý Tábor, který ale zase naopak ještě má před sebou čtyři zápasy. Ve skupině Střed tak nebude v závěru základní části o dramatická utkání nouze.

Postup do playoff mají již jistý i Kobra Praha a David servis České Budějovice. Ty na šestém místě mají na kontě 49 bodů a propastný náskok 18 bodů na sedmý Písek, kterému tak zůstal v rukou černý Petr.

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

SKUPINA VÝCHOD: Boj o semifinále i o poslední volný slot pro playoff. V naší skupině je již jisté to, že Šumperk vyhraje základní část a postoupí tak přímo do semifinále. Na druhém místě je pak Havlíčkův Brod, který má k doplnění šumperského celku v semifinále momentálně nejblíže.

Na třetí místo má solidní náskok šesti bodů, i tak ale nemá vyhráno. V posledních dvou zápasech ho totiž čekají Hodonín venku a doma Opava, tedy dva nejbližší pronásledovatelé. Hodonín je třetí a jisté je to, že si playoff zahraje. Boj o druhé místo ale nevzdává, byť mu velmi přitížila poměrně nečekaná prohra 2:3 na ledě předposledního Nového Jičína. Místo stažení ztráty na Brod na pouhé tři body tak má sice Hodonín pořád zápas k dobru i vzájemný duel na své půdě pořád k dispozici, ale také stále šest bodů manko. A to není málo. O bod více poté ztrácí Valašské Meziříčí a další bod i Opava, jenže oba tyto kluby mají dokonce ještě dva zápasy, oproti Havlíčkovu Brodu, k dobru. Valaši se v dalším kole střetnou se Šumperkem, pak míří do Opavy, budou hostit Žďár nad Sázavou a dlouhodobou část uzavřou v Hodoníně. Opava má lehčí los. V dalších kolech ji doma čeká Žďár nad Sázavou, poté také doma Valašské Meziříčí a zřejmě klíčový duel odehraje Slezan v Havlíčkově Brodu. Základní část Opava ukončí doma s Moravskými Budějovicemi. Takže los dobrý a šance pořád žije.

Výše uvedené kluby mají již playoff jisté, poslední volné místo se momentálně řeší mezi dvojicí Kopřivnice - Žďár nad Sázavou. Kopřivnice má na kontě 55 bodů, tedy o devět více než Žďár nad Sázavou. Jenže ten má do konce základní části možnost nasbírat ještě 12 bodů, zatímco Kopřivničtí odehrají již jen dvě utkání. I tady tedy zdaleka není jasno. Žďár nad Sázavou má navíc lepší vzájemnou bilanci. Tedy pokud Kopřivnice chce mít vše ve svých rukou, musí získat ze dvou zbývajících zápasů čtyři body. Jinak musí doufat v bodové ztráty soupeře.

Nový Jičín a Moravské Budějovice letos ukončí působení ve 2. lize již po základní části. Novojičínští skončí sedmí či osmí, Moravské Budějovice pak poslední.

Autor: red., Jaroslav Svoboda, foto: archiv šumpersko.net

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.