fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 22. října 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Národní dopravce posílí vlaky před svátkem 28. října

22.10.2024 - Národní dopravce posílí vlaky před svátkem 28. října...

Počasí

22.10.2024 - Úterý

Teplota: 13 / 7 - SkoroJasno

23.10.2024 - Středa

Teplota: 15 / 5 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

HOKEJ: Žďár nad Sázavou vs Šumperk 6:3

03. října 2024 - 11:01

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

HOKEJ: Žďár nad Sázavou vs Šumperk 6:3

Žďár nad Sázavou vs Šumperk zdroj: FB DŠ

Svěřenci Tomáše Sedláka a Radka Fischera poprvé v sezóně okusili hořkost porážky. Do utkání ve středu 2. října přitom nevstoupili vůbec špatně a minimálně polovinu úvodní dvacetiminutovky měli herní převahu. Pak ale přišla první branka Plamenů, která Drakům zlomila vaz. Od tohoto okamžiku se totiž ocitli v roli dotahujícího mančaftu, jenomže veškerou snahu o srovnání stavu jim výrazně komplikovala častá vyloučení. I díky tomu si Plameny své vedení dokázaly pohlídat a Draky nakonec ze svého ledu vyprovodily celkem šesti góly. Nyní čeká partu kolem kapitána Rutara volné kolo a za týden se představí doma v souboji s brněnskou Technikou.

Branky a nahrávky: 16. Köver (Pytlík), 25. Dušek (Koukal, Půhoný), 29. P. Štěpánek (Köver, Wasserbauer), 38. Půhoný (Dušek), 48. Dušek (Půža, Půhoný), 60. Půhoný – 24. T. Pospíšil (Vachutka, Rutar), 37. Vachutka (T. Pospíšil, Jaroš), 40. Vachutka (T. Pospíšil). Rozhodčí: Schenel – Kučera, Štěrba. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. Diváci: 450. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Hostující Šumperk vstoupil do zápasu nebojácně a od prvních minut soupeři ukazoval, proč okupuje přední příčky druholigové tabulky. Herní převaha Draků tak byla minimálně polovinu úvodní dvacetiminutovky na Bouchalkách znát. Vše se ale zhroutilo v 16. minutě. Žďár nad Sázavou se dokázal přizpůsobit tempu šumperských hokejistů a na rozdíl od nich svůj tlak přetavil v gól. Po chybě hostující obrany se k puku dostala nejnovější žďárská posila, Jakub Köver, který pohotovou střelou z mezikruží překvapil Denise Irgla.

 

Inkasovaná branka Draky rozhodila víc, než by si přáli. Ve zbytku první třetiny tak byli pod tlakem zatlačeni do svého obranného pásma a museli se bránit. Naštěstí pro hosty ale Plameny náskok navýšit nedokázaly.

Do druhého dějství Šumperk vstupoval s výhodou jednoho hráče v poli navíc, zbytek přesilovky se mu ale příliš nevydařil. Ve vlastním oslabení totiž mohl svůj tým poslat do dvoubrankového vedení Jiří Půhoný, Irglův pravý beton byl ale proti. Nicméně hosté o několik minut později dali zapomenout na nepovedenou početní výhodu a přece jenom se dočkali vyrovnání.

Ve 24. minutě odvedl skvělou práci Daniel Vachutka, jenž v nelehké situaci dokázal přihrát přesně na hůl rozjetého Tomáše Pospíšila, který střelou švihem ke vzdálenější tyči rozvlnil síť domácí svatyně.

Nerozhodný stav na Bouchalkách ovšem netrval příliš dlouho. Draci si totiž dvakrát po sobě pomohli nedovoleným zákrokem, čímž soupeři nabídli dlouhou přesilovou hru pět na tři. A domácí tým tuto výhodu využil rychlostí blesku. Po velmi pohledné kombinaci zakončoval prakticky do prázdné brány Dominik Dušek.

Disciplinovaná hra Drakům navíc dlouho nevydržela a jejich počínání Plameny znovu potrestaly. V 29. minutě poslal domácí do dvoubrankového vedení Petr Štěpánek, který nádhernou ránou z pravého kruhu nedal Irglovi sebemenší šanci zasáhnout.

Diváky musela druhá část utkání náramně bavit, neboť gólové hody pokračovaly zběsilým tempem. Ve 37. minutě se i Draci konečně dočkali trefy v početní výhodě. Na rozdíl jedné branky snížil Daniel Vachutka, který po Pospíšilově přihrávce z pravého kruhu nemilosrdně zakončil do prázdné domácí brány. Hned vzápětí se ale opět radoval Žďár nad Sázavou. Jiří Půhoný si nabruslil až před Denise Irgla, odkud ho překonal střelou do horní částí branky, kam hostující brankář nedosáhl.

V závěru prostřední části už to vypadalo, že se za stavu 4:2 půjde do kabin. To by ale nebyli Draci, kdyby něco nevymysleli. Dvaadvacet vteřin před zazněním sirény se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, v němž měl poslední slovo Daniel Vachutka, který se trefou mezi Sejpalovy betony postaral o kontaktní gól.

Hokejisté Žďáru nad Sázavou už ale ve třetí dvacetiminutovce žádnou dramatičtější zápletku nedopustili. Ve 48. minutě vrátil dvoubrankové vedení na stranu domácích Dominik Dušek, čímž vyhnal ze šumperské klece Denise Irgla. Jeho místo tak na posledních pár minut zaujal Marek Micka, který za svá záda žádný gól nepustil. I přesto ale Draci inkasovali, neboť to v samotném závěru zkoušeli v šesti hráčích v poli a bez brankáře. Tento risk se ale hostujícímu celku nevyplatil, protože Jiří Půhoný pojistil, trefou do prázdné, vítězství Plamenů 6:3.

Řekl po zápase:

Tomáš Sedlák (Draci Pars Šumperk): „Přijde mi, že je to už ohraná písnička. Přijeli jsme sem s tím, že víme na čem soupeř staví svoji hru. Věděli jsme, že dávají hodně gólů a že hodně gólů dostávají. Chtěli jsme hrát disciplinovaně, ale to se nám dnes bohužel nepovedlo. Právě díky velkému množství faulů jsme dnešní zápas prohráli. Druhá věc jsou pak naše přesilovky. Máme k dispozici šest přesilovek a proměníme jednu. kdežto Žďár promění hned tři. A špatní jsme byli i v pohybu, vůbec jsme nedokázali hrát jednoduše. Chtěl bych opět poděkovat našim fanouškům, kteří vážili cestu za námi, aby nás podpořili. A ještě bych dodal, že po dnešku je vidět, jak moc ta soutěž bude vyrovnaná. Musíme tedy poctivě pracovat zápas od zápasu, protože to samo rozhodně nepůjde.“

Autor: red., Vanessa Vařeková - redakce DŠ

Fotogalerie

Žďár nad Sázavou vs Šumperk      zdroj: FB DŠ

Další články z rubriky

HOKEJ: Znojmo vs Šumperk 6:0

HOKEJ: Znojmo vs Šumperk 6:0

Reportáž ze zápasu

Exkluzivní Fotogalerie

Šumperk - měsíc po povodni

Šumperk - měsíc po povodni

Fotek: 51
Přidáno: 13.10.2024

Čokoládové Losiny 2024 - II.

Čokoládové Losiny 2024 - II.

Fotek: 84
Přidáno: 24.09.2024

Čokoládové Losiny 2024 - I.

Čokoládové Losiny 2024 - I.

Fotek: 58
Přidáno: 24.09.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.