Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Hasiči v kraji vyjíždějí kvůli extrémně silnému větru

29. října 2017 - 09:19

Zpět na seznam článků

Aktuální zpravodajství

Hasiči v kraji vyjíždějí kvůli extrémně silnému větru

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

Předpovědi a varování meteorologů na extra silný vítr se potvrdily. Hasiči v kraji od ranních hodin neděle 29. října evidují nárůst výjezdových událostí spojených s odstraňováním následků silného větru.

O půl deváté ráno už měli za sebou třiadvacet výjezdů. „Drtivá většina jsou spadené stromy na komunikacích. Většina výjezdů je na Šumpersku a Prostějovsku. Jen za posledních dvacet min se počet výjezdů zdvojnásobil,“ uvedl tiskový mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

Hasiči v Hranicích zabezpečovali také uvolněně plechy hrozící pádem na chodník. Krátce před devátou hodinou bylo v okrese Šumperk dvaadvacet výjezdů.

O dalším vývoji budeme průběžně informovat.

AKTUALIZOVÁNO - Zdeněk Hošák 9:15 hod. výjezdů 57 - stále sledujeme nárůst událostí, v několika případech řešíme uvolněné plechy na střechách, nejvíce výjezdů je Šumpersku, na Olomoucku u Mutkova došlo k pádu stromu na auto, vše bez zranění.

pád stromu na auto zdroj foto: HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO - Zdeněk Hošák 9.30 hod. výjezdů 69 - v Mostkovicích na Prostějovsku došlo k pádu vikýře a části plechu z objektu, na místo míří jednotky HZS a SDH, několik popadaných stromů za sebou řeší hasiči na komunikacích z Dolan směr Jívová a dále z Jívové směr Domašov  nad Bystřicí. POZOR u Brodku u Prostějova leží strom na dálnici!  V Přerově ulice Letecká vyvrátil vítr zastávku. Na Hranicku Podštát směr Olšovec také několik spadených stromů na komunikaci.  V Olomouci na ulici Sokolská došlo k uvolnění části plechové střechy cca 5x3m.

AKTUALIZOVÁNO Zdeněk Hošák 10.05 - spadené či uvolněné střechy na Prostějovsku - řešíme několik uvolněných plechů si celých střech na Prostějovsku a to Mostkovice, Prostějov Kostelecká a Přemyslovice - podrobnosti později. Aktuální počet všech výjezdů v OLK – 97. Pozor popadané stromy na D35 úsek km 245 směr Mohelnice Olomouc!

zásahy hasičů v Olomouckém kraji zdroj foto: HZS Olk

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák 10.30 hod. - sumarizace dle okresů 116 událostí - souhrn dle okresů OLK Jeseník 4, Olomouc 26, Prostějov 30, Přerov 19, Šumperk 37. Na Prostějovsku hasiči i nadále zasahují u několika domů s uvolněnými plechy či celou střechou, na dálnici D35 odstraňujeme několik spadených stromů v úseku 245 km, v Hranicích došlo k pádu stromu na vozidlo, drtivá většina výjezdů je na popadané stromy lze hovořit o stovkách stromů. Problémy jsou zaznamenávány i s přetrženými dráty elektrického vedení dochází k výpadkům proudu v našem kraji. Strom také spadl na vozidlo u Kosova na Šumpersku.

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák 11.40 hod. - evidujeme také pády stromů na kolejiště Olomoucko Štarnov a Šumperk. V Přerově na ulici Palackého hasiči odstraňují uvolněné plechy, ve Zdětíně asistují hasiči rovněž u uvolněné střechy, v Olomouci ulice Nezvalova řeší uvolněné plechy hrozící pádem a v Krčmani na Olomoucku vítr utrhl střechu autobusové zastávky. V Olomouci řešíme uvolněné plechy na střechách u zimního stadionu a v ulici Hněvotínská, problémy s uvolněnými plechy a hrozící pády. V Zábřehu na ulici Tunklova, v Prostějově místní části Vrahovice řeší hasiči problémy s krytinou na garážích, v Kojetíně ulice Sladovní uvolněné tašky na střeše, V Přerově místní části Žeravice došlo  pádu stromu na chatu. 

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák  - 12.00 hod. - v Olomouci míří hasiči na ulici Hodolanská sundat stan ze střechy, i nadále odstraňují desítky popadaných stromů hasiči v okolí Jívová, Domašov nad Bystřicí a Libavá. V Haňovicích na Olomoucku hasiči řeší uvolněné plechy na střeše. Na malé hale u zimního stadionu hasiči zajišťují uvolněné plechy. V celém kraji i nadále odstraňují desítky jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů spadené stromy, každou minutu zpracovává operační středisko HZS OLK další nové události a situace se nelepší. Aktuální počet výjezdů je 190!

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák – 12.30 hod. - V Kosově na Šumpersku došlo k pádu sloupu elektrického vedení. V Lipové Lázni na Jesenicku řeší hasiči uvolnění plechové krytiny na místní poště. V Přerově na ulici Riedlova evidujeme pád střechy, V Černotíně na Hranicku rovněž došlo k pádu části střechy. V České Vsi na Jesenicku hasiči zajišťují uvolněné plechy na střeše plaveckého bazénu. V Prostějově ulice Vodní spadl strom na vozidlo. V Šumperku v ulici Komenského aktuálně hasiči zajišťují uvolněný plech hrozící pádem na chodník. Další pád střechy řeší hasiči v Mohelnici. Aktuální souhrn řešených událostí 210!

HZS OLK - krajské operační středisko - neděle 29. října zdroj foto: FB HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák – 14.00 hod. - situace se nelepší, další nárůst událostí a výjezdů jednotek hasičů. Ve Velké Bystřici došlo k pádu střechy ze stavebnin. Na Jánského v Olomouci hasiči řeší uvolněné plechy na střeše objektu. V Brodku u Přerova došlo k pádu větší střechy z objektu cukrovaru. Rovněž uvolněné plechy zajišťují hasiči v Senici na Hané. Uvolněné plechy komplikují situaci také v Libině na Šumpersku. Padající cihly ze střechy domu řeší hasiči v Kokorách. Podobné problémy s uvolněnými plechy řeší hasiči v Křelově -Břuchotín. Ve Šternberku ulice Jivavská došlo k pádu střechy. V Moravičanech narazil vlak do stromu. V Němčicích nad Hanou zasahují hasiči u utržených plechů na střeše. V Opatovicích na Přerovsku došlo k nárazu osobního vozidla do stromu a následnému zranění dvou osob s nutným vyproštěním. Jednotka z Hranic okamžitě ukončila zásah u spadeného stromu a vyrazila k místu nehody. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, po vyproštění byly zraněné osoby předány do péče ZZS. Aktuální celkový počet výjezdů 280!

zásahy hasičů - neděle 29. října - DN Opatovice zdroj foto: HZS Olk

 

Autor: red., Z. Hošák, zdroj foto: HZS Olk,

Fotogalerie

zásahy hasičů - neděle 29. října                zdroj foto: HZS Olk
zásahy hasičů - neděle 29. října                zdroj foto: HZS Olk
zásahy hasičů - neděle 29. října                zdroj foto: HZS Olk

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.