Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

Zde je místo pro Vaši reklamu

Havl. Brod – Draci Šumperk 6:3

21. srpna 2019 - 08:30

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Havl. Brod – Draci Šumperk 6:3

Havl. Brod – Draci Šumperk foto: V. Václavková - Draci Šumperk

Po domácím vítězství s Martinem se vydali šumperští Draci v úterý 20. srpna další zápasové prověrce do Havlíčkova Brodu. Na půdě jednoho ze spolufavoritů soutěže výsledkově neuspěli, domácí v každé třetině vstřelili o jednu branku navíc a nakonec zvítězili 6:3. Dva šumperské zásahy obstaral Tadeáš Jaroš, pod poslední gól Draků se podepsal obránce Tomáš Drtil.

Branky a nahrávky: 18. Semrád (Pospíchal, Kuchta), 22. Vala (Voříšek), 28. Pospíchal (Matušík, Mikeš), 46. Semrád, 50. Holenda (Kadlec, Plachý), 55. Kuchta (Kliment, Matušík) – 39. Jaroš (Milfait), 49. Jaroš, 51. Drtil (Milfait, Pokorný). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: doplníme. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Havl. Brod.: Novák (od 30.Holík) – Pospíchal, Semrád, Kulhánek, Vala, Kliment, Port (A) – Mikeš, Matušík, Ludvík, Juráň, Voříšek (C), Kadlec, Plachý, Kuchta, Holenda

Šumperk: O. Haloda – Kabelka (A), Drtil, Gewiese, Plhal, Řezáč, M. Haloda (A), Habrman – Jaroš, Milfait (C), Pokorný, Ostřanský, Spratek, Hroch, Müller, Antonov, Scheuter, Urban, Šíp, Haluza

Úvodní dvacetiminutovka začala ve vysokém tempu. Dominantní však byli gólmani. Petr Gewiese a Daniel Kabelka pálili od modré čáry ostrými, Čeněk Novák jejich střely s přehledem zlikvidoval. Na druhé straně se do velké šance dostal Jakub Kadlec, když ujížděl sám na Ondřeje Halodu, ale i gólman hostů byl úspěšný. Jako první otevřeli skóre domácí. Ladislav Pospíchal vybídl ke střele od modré Tomáše Semráda, který si ještě dvěma kroky vylepšil svou pozici a ranou do pravého horního rohu zavěsil.

Druhou periodu začali lépe domácí. Jako první se prosadil David Vala. Luboš Voříšek vyhrál vhazování právě na střelce druhé branky, který z první propálil vše, co bylo před ním, a zvýšil tak náskok domácích na dvě branky. Šanci na snížení měl Jan Milfait, který sám ujížděl na Čeňka Nováka. Gólman domácích byl však úspěšnější. Jak se říká – nedáš, dostaneš. Jakub Matušík projel celé hřiště až za bránu hostů. Křížnou nahrávkou našel Ladislava Pospíchala, který s přehledem trefil poloprázdnou branku.

Následně měl Šumperk další velkou šanci na snížení. Jan Milfait totiž jel trestné střílení. Čeněk Novák však jeho kličku do forhendu přečetl a vykryl i tento pokus. To byl signál ke střídání brankářů, do hry se dostal Martin Holík. Hosté se na konci druhé třetiny přece jen dočkali. Jan Milfait přihrál před branku Tadeáši Jarošovi, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Martina Holíka.

Po přestávce se dostali ke slovu znovu domácí. Tomáš Semrád se po levé straně vydal do útoku a z velkého úhlu se mu podařilo zavěsit. Draci ale nedávali svoji kůži lacino. Tadeáš Jaroš ve vlastním oslabení projel celé hřiště a střelou k pravé tyči snížil náskok Bruslařů. Jen o pár sekund později se měnilo skóre na druhé straně. Početní výhodu po přihrávce Jakuba Kadlece zužitkoval Vojtěch Holenda, který nasměroval kotouč do branky. A jen o minutku později padl další gól! O další snížení se tvrdou střelou z kruhu postaral Tomáš Drtil. Poslední slovo měli ale zase domácí. Michal Kliment vyzval Petra Kuchtu k samostatnému úniku, který nádherným blafákem překonal Ondřeje Halodu.

Řekl po zápase:

Martin Janeček (Draci Šumperk): „Dnes jsme jeli na utkání s vidinou vyhrát. Bohužel přistoupili jsme k utkání nekoncentrovaně. Pokud se budeme bavit o sestavě ano, byli jsme ze základu hodně oslabeni, ale tohle se nám může stát i během sezóny a je třeba se poprat i s takovou situací. To jsme bohužel nedokázali. Aktivitu jsme trošku zvýšili až ve 3. třetině a i když jsme i tuhle část hry 3:2 prohráli, bylo tam herní zlepšení. Pro mě hodně hodně informací o hře i samotných hráčích. Prostě nás čeká hodně práce jak s doplněním kádru,tak na samotné hře.“

Autor: red., Tomáš Sochor, Jaroslav Svoboda

Fotogalerie

Havl. Brod – Draci Šumperk      foto: V. Václavková - Draci Šumperk

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.