Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Hejtmanství připravuje třetí vlnu kotlíkových dotací

06. března 2019 - 08:00

Zpět na seznam článků

Vymění se minimálně 1 715 kotlů na pevná paliva

Hejtmanství připravuje třetí vlnu kotlíkových dotací

ilustrační snímek zdroj foto: OLK

V pořadí už třetí vlnu výměny starých topidel na tuhá paliva za moderní zdroje vytápění chystá Olomoucký kraj. Z Ministerstva životního prostředí by se do regionu mělo dostat přibližně 171,5 miliónu korun.

Pokud krajští zastupitelé v dubnu schválí financování a podmínky dotačního programu, začne hejtmanství přijímat žádosti o kotlíkové dotace 4. června. „Olomoucký kraj se zavázal, že z přidělených finančních prostředků podpoří výměnu minimálně tisíc sedm set patnáct kotlů na pevná paliva. Nahradit je mohou tepelná čerpadla, kotle na biomasu a kondenzační kotle,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast strategického rozvoje Pavel Šoltys.

Příjem žádostí bude stejně jako v minulosti probíhat prostřednictvím elektronického formuláře, který lidé najdou ZDE 

Po odeslání elektronického formuláře bude žádosti přidělen unikátní PID kód. „Následovat bude elektronická evidence žádostí, čímž dojde k vytvoření pořadníku. Poté je nutné do deseti pracovních dnů doložit listinnou verzi žádosti a potřebné přílohy na krajský úřad,“ vysvětlil vedoucí oddělení administrace kotlíkových dotací Martin Černocký.

Hejtmanství pro žadatele také tentokrát připravilo informační semináře, které proběhnou v období od vyhlášení dotačního programu až do zahájení příjmu žádostí. Na besedách pracovníci krajského úřadu vysvětlí zájemcům například způsob vyplnění příslušných formulářů. „O kotlíkové dotace byl v našem kraji vždy velký zájem, a letos tomu zřejmě nebude jinak. Těší mě, že lidem není stav ovzduší lhostejný a snaží se výměnou starého kotle přispět k jeho zlepšení,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Veškeré dostupné informace jsou uvedeny na webu Olomouckého kraje. Lidé se mohou obracet i na pracovníky krajského úřadu z oddělení administrace kotlíkových dotací.

Autor: red., E. Knajblová - olk

Fotogalerie

ilustrační snímek                 zdroj foto: OLK

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.