Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Hvězdné kapely si udělají na Džemfestu generálku

06. června 2023 - 22:16

Zpět na seznam článků

Před koncertem v O2 aréně

Hvězdné kapely si udělají na Džemfestu generálku

V pátek 20. října budou řádit v Šumperku na Džemfestu a o den později v největší tuzemské koncertní hale. Řeč je o kapelách Chinaski a O5 a Radeček, které si letos vybrali organizátoři věhlasného Mejdanu Radia Impuls, aby zahráli ve vyprodané O2 aréně. Obě hitové formace tak na Džemfestu odehrají generálku na očekávané vystoupení před televizními kamerami v Praze.

V bohatém programu 23. ročníku šumperského festivalu dále vystoupí úspěšný zpěvák Marcell s jeho all star bandem nabitým špičkovými muzikanty, jako je například ex bubeník Mandrage Matyáš Vondra nebo přední producent a kytarista Fiedlerski. „Na Džemfestu navíc dostanou šanci i talentovaní mladí umělci, kteří uspěli ve vyhledávací soutěži Objev roku Radia Haná. Těšit se můžete na absolutního vítěze kapelu The Middle Of The Sandwich,“ doplnil za pořadatele Ondřej Polák.

Hudebně-taneční lahůdka čeká na posluchače také v samém závěru programu, kdy se poprvé v Šumperku představí svérázné duo DJ Friky & Dave Trumpeteer, které patří zejména v Praze mezi nejžádanější klubové interprety.

Jako každý rok i letos nabídne Džemfest bohatý doprovodný program včetně filmové scény nebo přednášek na téma zdraví. Podrobnosti budou pořadatelé postupně zveřejňovat.

Děti z domovů zažijí Můj první fesťák. Akce bude mít tradičně také charitativní rozměr. Pořadatelé pozvou do Šumperka na celý víkend na třicet dětí z dětských domovů z celé Moravy v rámci „džemfestového“ projektu Můj první fesťák.

Vstupenky na hlavní večer jsou k mání v pokladně DK Šumperk nebo si je mohou zájemci objednat pohodlně přes webové stránky festivalu. Zde také najdou zájemci podrobné informace o festivalu, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury a Ceny města Šumperka.

Autor: red., O. Polák

Fotogalerie

Chinaski                                         zdroj foto: o.p.
O5 a Radeček foto: O. Pýcha
atmosféra na Džemfestu               zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.