Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Hygienici ukončili mimořádná opatření na Litovelsku a Uničovsku

29. března 2020 - 16:45

Zpět na seznam článků

AKTUALIZOVÁNO! Dále tam budou platit stejná omezení, jaká vláda zavedla na území celého Česka.

Hygienici ukončili mimořádná opatření na Litovelsku a Uničovsku

ilustrační snímek zdroj foto: OLK

Už v pondělí 30. března si budou moci lidé z Uničovska a Litovelska konečně oddychnout – hygienici totiž zrušili mimořádné opatření, kterým kvůli koronaviru před dvěma týdny oblast uzavřeli. „Opatření, která platila od 16. března, splnila podle našeho názoru svůj účel. Aktuální data ukazují, že míra a závažnost případů COVID-19 na Litovelsku a Uničovsku jsou srovnatelné se zbytkem Olomouckého kraje,“ vysvětlila Lenka Pešáková, ředitelka sekce ochrany a podpory veřejného zdraví z Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje.

Na základě rozhodnutí hygieniků tak dojde k uvolnění opatření, která v oblasti platila dva týdny.

Svoje stanoviště postupně opustí policisté i jejich kolegové z vojenské policie, kteří dohlíželi na dodržování příslušných nařízení. „Pokud jde o odběrné místo v lokalitě Nové Zámky u Litovle, tak to zůstane nadále v provozu. Stejně tak bude fungovat i pracoviště stálé lékařské služby, které bylo zřízeno, aby se lidem v této oblasti dostalo odpovídající zdravotní péče,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

O novém nařízení hygieniků už hejtman informoval starosty Litovle, Uničova i Červenky prostřednictvím videokonference. Zároveň jim poděkoval za spolupráci. „Důrazně ovšem apeluji na občany, aby i nadále dodržovali všechna opatření, která až dosud vydal stát. Jsme teprve na začátku boje s koronavirem. Je na nás všech, aby se nemoc šířila co nejméně,“ sdělil hejtman.

AKTUALIZOVÁNO: „V návaznosti na rozhodnutí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje o ukončení karantény v oblasti Litovelska a Uničovska, bude od pondělí 30. března opět obnoveno zastavování vlaků v Července a Uničově. Od 00:00 hod. dne 31. března pak bude obnoven provoz vlaků v úseku Červenka - Litovel - Senice na Hané na trati č. 307 Červenka - Prostějov hl.n. (s výjimkou tří párů školních spojů),“ uvedla tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Autor: red., E. Knajblová, zdroj foto: OLK

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: OLK

Související články

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.