Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Jak spolu souvisí psychika a tělesné zdraví

15. června 2021 - 07:16

Zpět na seznam článků

Prozradí do Ambulance aktivního zdraví

Lze myšlením a prací s emocemi pozitivně ovlivnit vlastní zdraví? A jak se takovému umění může naučit každý z nás? Na tyto a další otázky týkající se vztahu mezi lidskou psychikou a tělesným zdravím se bude snažit najít odpovědi čtvrtý díl Ambulance aktivního zdraví (Ambulance AZ), seriálu debat odborníků nejen z Fakultní nemocnice Olomouc.

Zhruba tři čtvrtě hodiny trvající pořad připravovaný ve spolupráci s olomouckým televizním studiem bude naživo k vidění ve středu 16. června od 17 hodin a poté ze záznamu na webových stránkách ambulanceAZ.fnol.cz a současně na YouTube kanálu a facebookové stránce FN Olomouc. „Často dostáváme od svého okolí rady typu, že máme myslet pozitivně, zbytečně se vším netrápit a podobně. Umíme se jimi ale řídit? Lidská mysl dokáže bezesporu nemoci přivodit i vyléčit. Proto je třeba o ni pečovat stejně jako o tělo,“ říká duchovní autor a průvodce pořadem profesor Roman Havlík, ředitel FN Olomouc.

Jeho hosty ve studiu BEA budou v pořadu věnovaném tentokrát psychosomatice primář Doléčovacího oddělení Psychiatrické léčebny ve Šternberku Michal Kryl a lékařka III. interní kliniky - nefrologické, revmatologické a endokrinologické Fakultní nemocnice Olomouc Andrea Smržová.

Cílem projektu Ambulance AZ je připomenout veřejnosti téma aktivního zdraví a zodpovědného přístupu každého z nás k vlastní tělesné i duševní kondici. V rámci každého dílu pozvaní odborníci odpovídají i na dotazy, které mohou zájemci již před vysíláním klást prostřednictvím webových stránek ambulanceAZ.fnol.cz. Na stejné internetové adrese také naleznou různé zajímavé odkazy a tipy na podporu aktivního zdraví i kontakty na specializované poradny ve FN Olomouc.

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.