Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Jak začít hubnout?

13. září 2022 - 08:08

Zpět na seznam článků

Ambulance aktivního zdraví - tentokrát o obezitě

Jak začít hubnout?

prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D., ředitel FN Olomouc zdroj foto: FNOL

Letní měsíce jsou dobou dovolených a během nich má řada z nás sklony k hřešení, mimo jiné i v oblasti jídla a pití či lenošení. Na konci léta pak mnohé - podobně jako po vánočním období - vyděsí pohled na ručičku váhy a oblé křivky vlastního těla. Obezita je přitom hrozivý fenomén současnosti, jen u nás trpí nadváhou více než šedesát pět procent dospělých.

Jak s nezdravými kily navíc zatočit, poradí první poprázdninový díl Ambulance aktivního zdraví (Ambulance AZ), seriálu debat odborníků pořádaného FN Olomouc.

Zhruba tři čtvrtě hodiny trvající pořad bude naživo k vidění ve středu 14. září od 17 hodin. Následně také ze záznamu na webových stránkách ambulanceAZ.fnol.cz a současně na YouTube kanálu a facebookové stránce FN Olomouc. „Je vědecky dokázáno, že obezita dokáže zkrátit délku lidského života až o deset let a je spouštěčem řady závažných onemocnění. Přesto u nás obézních lidí stále přibývá a v Evropě patříme v tomto ukazateli k těm nejhorším. Přitom většina z nás dokáže svou hmotnost sama ovlivnit. Stačí jen chtít a vědět jak,“ říká autor pořadu a jeho průvodce profesor Roman Havlík, ředitel Fakultní nemocnice Olomouc.

Jeho hosty ve studiu budou tentokrát lékařka III. interní kliniky - nefrologické, revmatologické a endokrinologické FN Olomouc Ľubica Cibičková a její kolegyně z Kliniky tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace téže nemocnice lékařka Katarína Moravcová.

Cílem projektu Ambulance AZ je připomenout veřejnosti téma aktivního zdraví a zodpovědného přístupu každého z nás k vlastní tělesné i duševní kondici. Letošní série je věnována konkrétním diagnózám, jako jsou vedle zubního kazu například hypertenze, diabetes či obezita,“ uvedl tiskový mluvčí Adam Fritscher.

V rámci každého dílu přítomní hosté odpovídají i na dotazy, které mohou zájemci již před vysíláním klást prostřednictvím webových stránek ambulanceAZ.fnol.cz. Na stejné internetové adrese také naleznou různé zajímavé odkazy a tipy na podporu aktivního zdraví i kontakty na specializované poradny ve FN Olomouc.

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D., ředitel FN Olomouc     zdroj foto: FNOL

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.