Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Jarní úklid v Šumperku komplikují neukáznění řidiči

09. dubna 2021 - 15:51

Zpět na seznam článků

Čištění komunikací odstartovalo v březnu

Jarní úklid v Šumperku komplikují neukáznění řidiči

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Neukáznění řidiči nerespektují totiž přenosné dopravní značky se zákazem stání. Jejich auta musejí být odtaženy, což úklidovou firmu při jejich práci zdržuje. Do čištění komunikací, parkovacích ploch a chodníků, jež jsou ve správě města, se firma Suez, pustila ve středu 24. března a potrvá do 22. dubna Poté vyrazí technika na očistu parkovišť. Ta je v plánu od 26. dubna do 3. června.

Na úklid komunikací upozorňují přenosné dopravní značky se zákazem stání s vyznačením termínu a hodiny provádění prací. Přestože se na místech, jež jsou na řadě, objevují s týdenním předstihem, stále se najde dost řidičů, kteří značení nerespektují. Porušení zákazu stání pak znamená zdržení úklidu. „Logistika úklidu je poměrně složitá, protože v jeden okamžik je potřeba sedm dnů předem osadit až sto šedesát dopravních značek. Pokud je pak řidiči nerespektují, naruší úklidové technice celý harmonogram, neboť musí v některých ulicích zůstat oproti plánu déle,“ sdělil Stanislav Šrámek, technik pro správu a údržbu veřejných komunikací z oddělení komunálních služeb místní radnice.

Hned první den bránilo technice v úklidu dvanáct automobilů, do konce března jich bylo na čtyři desítky. „Vozidla, která při úklidu překážejí, odtahová technika zvedne a přesune je buď na druhou stranu komunikace, nebo na jiné vhodné místo v ulici. Přestupek pak s řidičem řeší městská policie,“ podotkl Stanislav Šrámek.

Lidé podle něj mají často pocit, že uklizeno je v okamžiku, kdy ulicí projede zametací vůz. „Tak to samozřejmě není, protože po zametacím voze ještě vyjíždí vůz kropicí. Jakmile práci dokončí, přenosné značky se buď obrátí, nebo se hned odvezou. Pak už je možné v ulici parkovat,“ vysvětlil technik.

Řidičům, kteří přenosné dopravní značení nerespektují, hrozí postih v podobě pokuty od městské policie. Loni na své vlastní kůži pocítily tyto sankce zhruba dvě stovky majitelů aut.

Rozpis úklidu komunikací je zveřejněn na webu města v aktualitách a také v sekci Potřebuji vyřídit, odkazech Komunální služby a Komunikace. Rozpis je pouze orientační a odvíjí se od počasí, nelze tedy vyloučit možné operativní změny. Lidé by se tak měli řídit daty, vyznačenými na přenosných dopravních značkách.

Autor: red., S.Singerová - mus

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.