Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

AKTUALIZOVÁNO! Jaromír Nohavica v Šumperku

05. dubna 2024 - 21:31

Zpět na seznam článků

Nejznámější český folkový písničkář se vrací do šumperského kulturáku

AKTUALIZOVÁNO! Jaromír Nohavica v Šumperku

Jaromír Nohavica v Šumperku zdroj foto: dk

Dům kultury Šumperk připravuje unikátní dvouhodinový sólový recitál, který by rozhodně neměl utéct vaší pozornosti. V pondělí 27. května na něm totiž vystoupí nejznámější český folkový písničkář Jaromír Nohavica.

Vstupenky na tento koncert jdou do prodeje už po velikonočních svátcích ve čtvrtek 4. dubna. „Jsme moc rádi, že ve své nabitém diáři si našel volný termín pro šumperské fanoušky, které přijede pozdravit po třech letech od minulého vyprodaného vystoupení. Předprodej vstupenek v cenovém rozmezí od 690 do 890 korun zahájíme od půl třetí odpoledne. Bude je možné zakoupit z pohodlí domova online přes stránku SMSticket, nebo osobně v naší pokladně,“ sdělila produkční domu kultury Michaela Horáková.

Dodává, že lístky na vystoupení Jaromíra Nohavici nepůjdou zarezervovat telefonicky ani prostřednictvím webových stránek, počet bude navíc omezen na šest kusů pro jednu osobu. Pořad není vhodný pro děti do 15 let.

Jarek Nohavica bez výhrad patří mezi legendy našeho folku a je pravým bardem Moravskoslezského kraje. Mnohé jeho písničky, jakou jsou například Dokud se zpívá, Kometa nebo Ostravo, u českého publika prakticky zlidověly. Velkou předností jeho skladeb je bohatý slovník, cit pro jemný humor, satiru a jazykové hříčky.

Jako první z českých písničkářů se stal nositelem ceny Premio Tenco, která je každoročně udělována v rámci Festivalu autorských písní v italském San Remu. Toto významné ocenění v minulosti získali i Nick Cave nebo Leonard Cohen. „Pravidelní návštěvníci koncertů Jarka Nohavici si již zvykli na to, že jsou vždy nově dramaturgicky sestavené, proto se rozhodně mohou těšit na spoustu překvapení. Na současných vystoupeních ho na akordeon a klavír doprovází vynikající polský muzikant Robert Kuśmierski a na perkuse a bicí Pavel Plánka z Plzně," dodává produkční. Zveřejněno:28.3.2024 - 12.06

AKTUALIZOVÁNO 5. dubna: „Dámy a pánové, plníme vaše velké přání a po dohodě s Jarkem Nohavicou přidáváme ještě jeden jeho recitál v Šumperku. Ten se bude konat o den dříve, v neděli 26. května od 20. hodiny. Vstupenky půjdou do prodeje už v úterý 9. dubna od 14.30 online přes smsticket a v pokladně DK. Děkujeme za váš velký zájem a v úterý držíme pěsti při nákupu lístků," informovala Michaela Horáková

Autor: red., Michaela Horáková - dk, zdroj foto: dk

Fotogalerie

 Jaromír Nohavica v Šumperku    zdroj foto: dk
Jaromír Nohavica v Šumperku    zdroj foto: dk
 Jaromír Nohavica v Šumperku - pozvánka - zdroj dk

Další články z rubriky

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

Světově uznávaný kytarový virtuos

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.