Čtvrtek 19. září 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Je nutné zkoordinovat dobrovolníky

19.09.2024 - Je nutné zkoordinovat dobrovolníky - Pomohou neziskové...

Počasí

19.09.2024 - Čtvrtek

Teplota: 20 / 13 - PoloJasno

20.09.2024 - Pátek

Teplota: 22 / 10 - SkoroJasno

Je nutné zkoordinovat dobrovolníky

19. září 2024 - 16:27

Zpět na seznam článků

Pomohou neziskové organizace

Je nutné zkoordinovat dobrovolníky

Je nutné zkoordinovat dobrovolníky zdroj foto: OLK

O víkendu 21. – 22. září se očekává, že do zasažených regionů začnou najíždět dobrovolníci, kteří chtějí pomáhat lidem zasaženým povodněmi. Likvidační práce však musí být zkoordinované a řízené. Důrazně proto apelujeme na každého, aby se do postižené oblasti nevydával po vlastní ose, pokud to není nezbytně nutné.

Silnice jsou nebezpečné (ne všechna nebezpečí jsou viditelná), probíhají jejich prohlídky, některé z nich jsou uzavřené a poškozené. Komunikace primárně využívají složky integrovaného záchranného systému pro zajištění humanitární pomoci a pro pohyb těžké techniky, která pracuje na obnově území.

Čtyři neziskové organizace (Český červený kříž, Dobrovolnické centrum UPOL, Arcidiecézní charita Olomouc a Maltézská pomoc) budou víkendovou dobrovolnickou pomoc organizovat. „Dobrovolník, který chce o nacházejícím víkendu pomáhat na Jesenicku se zaregistruje POUZE U JEDNÉ z neziskových organizací: Český červený kříž, Arcidiecézní charita Olomouc, Maltézská pomoc, Dobrovolnické centrum UP Olomouc - určeno především pro studenty a pracovníky Univerzity Palackého a dalších vysokých škol. Vyčká na potvrzení registrace. Bez potvrzené registrace nebude do oblasti vpuštěn,“ uvedla tisková mluvčí Vladimíra Hacsiková, která upřesnila: „Žádáme všechny, aby respektovali dopravní omezení v oblasti (zákaz vjezdu, průjezdy omezené v konkrétních časech apod.). Kvůli chybějícím mostům a úsekům komunikací nelze přijmout všechny dobrovolníky a jejich počet musí být omezen. Když jejich pomoc nebude využita tento víkend, žádáme je o novou registraci po víkendu znovu. Práce je hodně. Bude potřeba každá pomocná ruka.“

S ohledem na stav komunikací by nekoordinovaný nájezd dobrovolníků do zasažené oblasti bránil společné snaze o co nejrychlejší obnovu území ve prospěch občanů.

Autor: red., V. Hacsiková, zdroj foto: OLK

Fotogalerie

Je nutné zkoordinovat dobrovolníky    zdroj foto: OLK

Další články z rubriky

Krizový štáb řešil volby

Krizový štáb řešil volby

I koordinaci dobrovolníků

Lidé na Jesenicku nezůstávají bez pomoci

Lidé na Jesenicku nezůstávají bez pomoci

Zajištěno je také zdravotní ošetření

Exkluzivní Fotogalerie

Desná na Šumpersku

Desná na Šumpersku

Fotek: 32
Přidáno: 15.09.2024

Řeka Desná na Šumpersku

Řeka Desná na Šumpersku

Fotek: 20
Přidáno: 14.09.2024

Revival Invaze 2024

Revival Invaze 2024

Fotek: 67
Přidáno: 24.08.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.