Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 15 / 3 - PoloJasno

Jednání o koalici v Šumperku se zatím pozastavilo

10. října 2018 - 08:15

Zpět na seznam článků

ROZHOVOR s lídrem šumperské kandidátky ANO 2011 Martinem Janíčkem

Jednání o koalici v Šumperku se zatím pozastavilo

Martin Janíček - lídr vítězné kandidátky ANO 2011 v Šumperku foto: archiv šumpersko.net

Od oznámení volebních výsledků v sobotních večerních hodinách začalo vyjednávání o budoucí „městské vládě“. Jak jsou jednání náročná? S kým jste již jednali? Kdo je členem vyjednávacího týmu? Je možné prozradit, jestli budeme znát brzy vedení šumperské radnice?

Martin Janíček: K dnešnímu dni jsme uskutečnili povolební jednání se všemi politickými subjekty, které zasednou v zastupitelstvu města Šumperka. Personální obsazení vyjednávacího týmu je v souladu s usnesením krajského předsednictva Hnutí ANO 2011 ve složení – předseda krajské organizace Ladislav Oklešťek, předseda oblastní organizace Martin Hoždora a lídr kandidátky Martin Janíček. Koaliční jednání se v současné době pozastavilo na striktním požadavku jednoho možného silného partnera, který trvá na setrvání starosty Z. Brože ve vedení města.

ANO 2011 s počtem šesti mandátů se stalo vítězem letošních voleb. Která z uvolněných pozic je pro vás důležitá? Můžete již sdělit konkrétní jména z ANO 2011.

Martin Janíček: V současné chvíli je vše ve stádiu vyjednávání. Personální obsazení také v současné chvíli nelze sdělit, vše bude záležet na přístupu a jednání s potencionálními koaličními partnery.

O výsledku voleb v Šumperku jsme informovali ZDE

Rada města je devítičlenná – kolik křesel má ANO 2011 zájem obsadit? K radě města se vážou také její poradní orgány – komise – můžete přiblížit, o které má Vaše seskupení prioritní zájem?

Martin Janíček: K tomuto bodu musím odpovědět obdobně, pozice jsou stále ve fázi vyjednávání. V komisích je postup také obdobný, jsme otevření jednání a nelpíme na pozicích. Budeme však požadovat aktivní komunikaci směrem ke komisím ze strany rady města. Rádi bychom ale prosadili změnu v komisi školství a sportu ve smyslu tyto oddělit a použít krajský model tedy komisi sportu a kultury.

Volební program, se kterým jste oslovili voliče, znamená hodně zásadní změny. S čím máte v úmyslu začít nejdříve?

Martin Janíček: Chceme se aktivně vrátit k tématu provozování vodohospodářské infrastruktury po roce 2020, určit investiční priority města, řešit bytovou problematiku dlouhodobým konceptem rozvoje bytové výstavby, rozvést infrastrukturu do vhodných lokalit pro individuální, bytovou a průmyslovou výstavbu, posílit Participativní rozpočet, rozvíjet projekt Setkávání generací.

Autor: red., S. Adoltová

Fotogalerie

Martin Janíček - lídr vítězné kandidátky ANO 2011 v Šumperku foto: archiv šumpersko.net

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.