Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

K narozeninám chystá šumperské divadlo "Pořádný kalibr"

08. června 2021 - 13:59

Zpět na seznam článků

Odstartovalo předplatné na novou sezonu

K narozeninám chystá šumperské divadlo "Pořádný kalibr"

ilustrační koláž zdroj: DŠ

Šumperská divadelní sezona 2021/22 má, stejně jako ty předchozí, svůj podtitul. Jde o kulatý sedmdesátý ročník, což se projevilo i v názvu – Pořádný kalibr. Ráže, nebo právě kalibr o hodnotě 70 mm má pořádnou sílu, což divadlo chtělo zohlednit i v novém předplatném. Jeho prodej byl spuštěn první červnový den.

Do Šumperka přijedou velcí režiséři, aby zde zrežírovali velké tituly. To přirozeně znamená nemalé výzvy pro herecký soubor, na jehož členy čekají významné role. Začátek bude patřit klasice. Zkušený, ale progresivní režisér Petr Štindl zrealizuje Strýčka Váňu. Proslulý text Antona Pavloviče Čechova se přitom dočká značné modernizace, premiéra je naplánovaná na 11. září.

Druhým titulem bude Frankenstein, jehož se ujme Michal Zetel, který v divadle před dvěma lety zinscenoval Amadea. Příběh proslulého monstra a jeho stvořitele Viktora chce zaujmout co nejširší diváckou obec. Za tímto účelem pro potřeby inscenace vznikne původní scénář psaný na tělo šumperskému souboru. Premiéra by měla proběhnout 30. října.

Další dva tituly budou komediální. Poprvé ve své bohaté kariéře se šumperské režijní taktovky ujme zdejší rodák Ondřej Sokol. Ten si vybral komedii Bez roucha, která slavila úspěch na prknech řady světových a českých jevišť. Odehrává se v atraktivním prostředí hereckého zákulisí a odhaluje jeho komické i stinné stránky. První uvedení je naplánováno na předvánoční čas, a to 18. prosinec.

Předplatné pak uzavírá skandinávská komedie Kdo je tady ředitel? Do prostředí velké korporátní firmy, kde nikdo ze zaměstnanců nezná identitu svého šéfa, diváky zavede Mikoláš Tyc, další úspěšný režisér, mající na kontě projekty ve velkých kamenných divadlech i malých studiových scénách. Poprvé bude „Ředitel“ k vidění 5. února.

Mimo předplatné se lze těšit na roadmovie Čik: Jízda tvýho života, která by chtěla zaujmout primárně mladé diváky. Premiéry na Hrádku se pod vedením Jiřího Lišky dočká 19. března. Úplný závěr sezony pak bude patřit pohádkovému zpracování legendárního Hobita, jehož se ujme Hana Marvanová. Pohádka na hlavní scéně bude mít premiéru 23. dubna.

Závěrem stačí jen doufat, že se 70. sezona vydaří ve zmíněných termínech. Předplatné se již prodává, k výběru je již tradičně z hned několika předplatitelských skupin.

Autor: red., M. Sodomka, dramaturg DŠ

Fotogalerie

ilustrační koláž                            zdroj: DŠ

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.