Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Kalendář policejní jednotky ZONA opět pomůže

31. října 2020 - 15:21

Zpět na seznam článků

Malým pacientům dětské kliniky

Kalendář policejní jednotky ZONA opět pomůže

kalendář ZONA 2021 zdroj foto: FNOL

Pokud byste policisty z olomoucké skupiny ZONA viděli v akci, v jejich standardním úboru a plné zbroji, cítili byste mírně řečeno respekt. Jenže členové této speciálně vycvičené jednotky jsou nejen schopní rázně zasáhnout proti těm, kteří porušují zákon, ale také mají dobré srdce. Prokazují to mimo jiné tím, že už od roku 2016 vydávají společně s fotografem Vítem Kociánem charitativní kalendář. Výtěžek z jeho prodeje je určen pro sdružení Šance, které působí při Dětské klinice FN Olomouc. V této tradici pokračují i přes současnou nelehkou situaci letos.

Stejně jako v předešlých letech i letos tvoří dvanáct fotografií s policejní tematikou příběh. „Každý rok se snažíme, aby snímky v kalendáři měly návaznost, smysl. Letos jsme zvolili fotografie, které ukazují postup dvou týmů v rámci jednoho zákroku. Snažíme se nezanedbávat sice ani správnost taktické stránky, ale prim hraje fotografie,“ popisuje vznik kalendáře fotograf a současně vrchní policejní komisař Vít Kocián.

kalendář ZONA 2021 zdroj foto: FNOL

Skupina ZONA, která je systemizačně vedena jako Zákrokové a asistenční družstvo Pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, tradičně věnuje výtěžek z prodeje kalendáře sdružení Šance, které pomáhá malým pacientům Dětské kliniky FN Olomouc.

Částka, kterou díky aktivitě policistů může Šance na humanizaci nemocničního prostředí, nákup vybavení a zdravotnických potřeb nebo finanční a sociální pomoc rodinám využít, je rok od roku vyšší. Zatímco například před dvěma roky to bylo 80 tisíc korun, prodej kalendáře na tento rok vynesl již 112 tisíc korun. „Věříme, že letošní prodej kalendáře skupiny ZONA opět napomůže usnadnit těžké chvíle a přispět k podpoře a překonání nesnadných dnů malých pacientů,“ dodávají kapitán Vít Kocián a členové skupiny ZONA.

Pokud chcete přispět na dobrou věc, nástěnný měsíční kalendář formátu A3 můžete objednávat na e-mailové adrese kalendar.zona@gmail.com, a to do 20. listopadu. Cena kalendáře je již pět let nezměněná a činí 250 korun. Kalendář bude distribuován od 11. prosince.

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

kalendář ZONA 2021                             zdroj foto: FNOL

Související články

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.