Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Klášterní hudební slavnosti nabídnou hvězdný program

29. května 2020 - 14:10

Zpět na seznam článků

K vidění budou od července do září

Klášterní hudební slavnosti nabídnou hvězdný program

soubor Cigánski Diabli zdroj foto: KHS

Z plánovaných patnácti koncertů na devět musel program seškrtat hudební festival Klášterní hudební slavnosti, který se v srdci Jeseníků letos uskuteční již po čtrnácté. I přesto v nabídce zůstávají opravdové hvězdy a svěží hudební lahůdky.

Příznivci hudebního léta v Jeseníkách se mohou těšit na vystoupení harfenistky Jany Bouškové, kytaristy Štěpána Raka či houslisty Pavla Šporcla. Temperamentní show slibuje houslista Jaroslav Svěcený a soubor Cigánski Diabli.

Dvě kvarteta si přivezou hosty – Doležalovo kvarteto zahraje s hobojistkou Michaelou Hrabánkovou a Epoque Quartet s kytarovým duem Siempre Nuevo. Osvěžením bude nejen open air koncert dechového kvintetu Alinde Quintet na nádvoří zámku Velké Losiny, ale také vystoupení mladých umělců. Patří mezi ně laureátka soutěže Pražské jaro klarinetistka Anna Paulová s akordeonistou Jiřím Lukešem a trio Bardolino, které program 1. července zahájí.

program 2020 zdroj: KHS

Festival Klášterní hudební slavnosti se kromě vysoké umělecké úrovně programu zaměřuje také na předvedení architektonických skvostů Jeseníků. Návštěvníci, kteří v horách stráví dovolenou, ale i místní, si jistě rádi vychutnají hudební večery v kulisách nádherně obnoveného pavilonu Tančírny v Račím údolí. Nechají se ohromit klenbou Klášterního kostela v Šumperku či velkorysostí kongresového sálu v lázních Jeseník. Budou obdivovat křehkou krásu zrekonstruovaného Skleníku zámku v Loučné nad Desnou, dřevěného kostelíku v Maršíkově i Hudební haly v lázních Karlova Studánka.

Jana Boušková zdroj foto: KHS

Organizační tým slavností je připraven řídit se v danou chvíli platnými předpisy pro pořádání kulturních akcí.

Diváci by měli mít s sebou roušky, u vstupů do sálů bude k dispozici dezinfekce rukou a v hledištích bude dodržen platný odstup pro osoby, které nesdílí společnou domácnost. Důsledkem těchto opatření je podstatně menší počet vstupenek k prodeji na jednotlivé koncerty. Letos je tedy, více než v minulých letech, výhodné zajistit si vstupenky v předprodejích, buď online na webu goout.cz, nebo v informačních centrech v místech konání koncertů. „Uvažujeme o online přenosu vybraných koncertů zejména pro ty, kteří se z obavy o své zdraví za námi nevypraví. Nebude to ale zásadní složka programu. Přeci jen chceme zůstat živým festivalem s atmosférou, emocemi a jiskřením mezi jevištěm a hledištěm,“ říká ředitel Roman Janků.

Pavel Šporcl zdroj foto: KHS

Festival svou šíří nachází cestu ke stále početnějšímu publiku a věříme, že se letos opět stane highlitem začínajícího léta v Jeseníkách. Záštitu nad festivalem opětovně převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, patronkou je harfenistka Jana Boušková.

Autor: red., Štěpánka Šoupalová, zdroj foto: KHS

Fotogalerie

soubor Cigánski Diabli                           zdroj foto: KHS

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.