Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Lesníci se připravují na kůrovce

23.04.2024 - Lesníci se připravují na kůrovce - První masivní...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Klinika ORL bude mít nové prostory

17. září 2019 - 16:37

Zpět na seznam článků

Rekonstrukci FN Olomouc zahájila v pondělí

Klinika ORL bude mít nové prostory

Klinika ORL bude mít nové prostory zdroj foto: FNOL

Od pondělí 16. září obsadili část prostor Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Olomouc stavební dělníci. V jedné z nejstarších budov v areálu nemocnice byla zahájena modernizace ambulancí a poraden nacházejících se v suterénu a přízemí objektu. Rekonstrukci za bezmála čtyři miliony korun bez DPH potrvá zhruba čtyři měsíce.

Během této doby se personál i návštěvníci kliniky musejí připravit na omezení a nepříjemnosti vyplývající ze stavebních prací. „Plánovaná rekonstrukce ambulantních prostor naší kliniky pomůže vyřešit dlouhodobý nedostatek prostor pro vyšetřování nemocných. V průběhu let nebylo kde vyšetřovat pacienty nově vznikajících specializovaných poraden zaměřených například na chrápání či potíže s polykáním. Navíc počítáme i se zkvalitněním postgraduální přípravy pro naše lékaře díky tomu, že nám nové prostorové uspořádání umožní vznik paralelních poraden, kde bude vedle sebe ambulovat mladý lékař v přípravě k specializaci a zkušený ORL chirurg,“ vysvětluje účel zahajované přestavby přednosta Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Olomouc docent Richard Salzman.

Klinika ORL bude mít nové prostory zdroj foto: FNOL

Rekonstrukce se dotkne dvou pater budovy, v níž klinika známá pod zkratkou ORL sídlí. „V přízemí bude stávající vyšetřovna rozdělena z provozních důvodů na dvě samostatné a úpravami projde komunikační prostor k jednotlivým vyšetřovnám, sociální zařízení a lékařský pokoj. V suterénu vznikne ke stávajícím vyšetřovnám navíc jedna nová pro účely foniatrických vyšetření,“ popisuje modernizaci Otakar Spáčil z Odboru investic olomoucké fakultní nemocnice.

Klinika ORL bude mít nové prostory zdroj foto: FNOL

Stavební práce v prostorách kliniky budou znamenat dočasná omezení provozu a také průchodnosti stávajících ambulancí.

Největší zátěž s sebou ponesou bourací práce, které jsou plánovány na druhou polovinu září a také na půli listopadu. „Vzhledem k tomu, že v provozu bude pouze jedna ambulance, je třeba počítat se snížením počtu pacientů, kteří budou moci být ošetřeni v rámci ambulantní a konziliární činnosti. Prodlouží se čekací doby a nezbytnou komplikací bude také větší hluková zátěž a v určitých fázích rekonstrukce i vibrace. Zároveň prosíme ostatní kliniky o zvážení indikace jednotlivých vyžádaných vyšetření,“ upozorňuje primář Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Jiří Hoza.           

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

Klinika ORL bude mít nové prostory            zdroj foto: FNOL

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.