Sobota 27. července 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Opilý motorkář spadl z motorky

26.07.2024 - Opilý motorkář spadl z motorky - Dopravní nehoda se...

Počasí

27.07.2024 - Sobota

Teplota: 30 / 15 - PoloJasno

28.07.2024 - Neděle

Teplota: 25 / 16 - obcasny-Déšť

Krajskou vesnicí roku jsou Vrchoslavice

06. června 2024 - 10:06

Zpět na seznam článků

Roku 2024

Krajskou vesnicí roku jsou Vrchoslavice

Krajskou vesnicí roku jsou Vrchoslavice zdroj: obec

Titul Vesnice Olomouckého kraje roku 2024 putuje do Vrchoslavic na Prostějovsku. V obci, která je situována v úrodné moravské nížině, a kde je prioritním zájmem zemědělská výroba, žije více než šest set obyvatel.

Vyhlášení vítěze krajského kola se uskutečnilo ve středu 5. června v budově sídla hejtmanství. „Gratuluji obci Vrchoslavice za jejich skvělé umístění. Soutěž Vesnice roku je skvělá, protože občany přihlášených vesnic vždy semkne dohromady. Lidé tyto obce společně ještě více zvelebují a při návštěvě hodnotící komise ukážou, na co jsou nejvíce pyšní a že se u nich nejlépe žije. Není nikdy jednoduché vybrat,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Speciálně složená komise to tedy nemá lehké, ale ani uspět v soutěži není jenom tak. Přihlášené obce musí totiž splnit řadu parametrů a dokázat, že si titul zaslouží. „Vítězství v soutěži jsme vůbec nečekali. To, že jsme ocenění získali, je zásluha našich skvělých občanů, kteří se zapojují do veškerého dění v obci. Máme úžasný, bohatý spolkový život, na který jsme velmi pyšní. To je ten největší dar,“ řekl po vyhlášení starosta Dušan Svozílek.

Kromě zlaté stuhy za vítězství v krajském kole soutěže se Vrchoslavice mohou těšit také na odměnu od hejtmanství v podobě čtyř set padesáti tisíc korun. Obec na druhém místě obdrží dvě stě tisíc korun a obec na třetím místě dostane sto tisíc korun.

Kromě Vrchoslavic se do soutěže přihlásily také o obce Bousín, Haňovice, Lazníky, Loučná nad Desnou, Radvanice a Rohle. Veškerá ocenění budou známa až na slavnostním vyhlášení krajského kola soutěže, kde se zároveň vítězné obci předá zlatá stuha. To se bude konat 9. srpna přímo ve Vrchoslavicích.

Vítězná obec pak v září pojede do Uherského Hradiště, kde se koná celostátní kolo.

Autor: red., A. Minxová, zdroj foto: OLK, obec

Fotogalerie

Krajskou vesnicí roku jsou Vrchoslavice    zdroj: obec
starosta krajské vesnice roku              zdroj foto: OLK

Další články z rubriky

Jesenický festival Jesnění

Jesenický festival Jesnění

Pozvánka na čtvrtý ročník

Exkluzivní Fotogalerie

Den s Horskou službou III.

Den s Horskou službou III.

Fotek: 72
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou II.

Den s Horskou službou II.

Fotek: 68
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou I.

Den s Horskou službou I.

Fotek: 91
Přidáno: 22.07.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.