Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Kytarový mág Angličan Justin Lavash koncertuje v Šumperku

10. dubna 2017 - 07:26

Zpět na seznam článků

Jeho hudba se ubírá napříč styly mezi blues, folkem a jazzem

Justin Lavash díky své virtuózní hře na kytaru často nechá užaslé publikum s otázkou, jak dokáže jeden muž na jeden nástroj vytvořit polyfonii tolika vrstev. A přesně tak to bude vypadat i v úterý 18. dubna, kdy zavítá do Domu kultury v Šumperku.

Návštěvníkům festivalu Blues Alive může být jeho jméno povědomé, protože v roce 2010 na této mezinárodní kulturní akci také vystupoval. Základem Lavashova stylu je sice klasická vybrnkávající technika ve šlépějích průkopníků Richarda Thompsona či Johna Martyna, ale v duchu expanze tradičních forem u něj nepřekvapí ani prvky psychedelie, tanečního funky či naopak lyrické a dramatické balady.

Své hráčské zkušenosti nasbíral v jižním Londýně, kde hrál v devadesátých letech jazz i kabaret, často coby sideman někdejších pěveckých hvězd. Jeho vlastní zpěv, syrově hluboký a uhrančivý, vtáhne posluchače do skladeb, kde silné příběhy střídají poetické imprese.

Díky vyspělé technice, která si nezadá s Justinovým talentem komponovat, jej vyhledávají i čeští umělci z nejrespektovanějších – Lenka Dusilová, Michal Horáček, Radúza či Vladimir Merta. Poslední album Changing of Tides je novou kolekcí původních písní žánrově rozepjatých tentokrát až k elektronice a soulu. CD zabodovalo také u kritiky a několik písní se dostalo i do českých rádií.                                                                                            

Koncert se uskuteční v úterý 18. dubna od půl osmé večer na jevišti velkého sálu v Domě kultury Šumperk. Vstupné je v předprodeji za 120 korun, v den akce pak za 150 korun.

Rezervace vstupenek ZDE

Autor: red., d.k., M. Horáková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.