Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Lékař Martin Polach splnil slib! Nemocnice Šumperk má v krátké době špičkový operační sál

14. února 2016 - 20:46

Zpět na seznam článků

První operace na novém superaseptickém sále provedl primář ortopedie Zdeněk Štěpán

Lékař Martin Polach splnil slib! Nemocnice Šumperk má v krátké době špičkový operační sál

Nemocnice Šumperk - lékaři ortopedie si jako první vyzkoušeli nové špičkové operační sály foto: sumpersko.net

Nemocnice Šumperk se na jaře oddělila od zdravotnické skupiny Agel. Novým majitelem zdravotnického zařízení se stal lékař Martin Polach, který své plány s nemocnicí již v průběhu loňského roku několikrát představil.

Mezi prioritami, se kterými seznámil lékař Martin Polach na tiskové konferenci v loňském roce přítomné hosty, patřilo také vybudovat nový superaseptický operační sál pro ortopedické a traumatologické operace. „Právě zdejší ortopedická péče na špičkové úrovni a je vyhledávána nejen pacienty z Olomouckého kraje, ale i mimo něj,“ ohodnotil vlastník nemocnice.

Nemocnice Šumperk - tisková konference foto: sumpersko.net

Operační sály šumperské nemocnice byly v chirurgickém pavilonu vybudovány v roce 1993 a dnes již úplně nevyhovují nejmodernějším trendům. Přestože se nacházejí v budově, jejímž vlastníkem je město, rozhodl se majitel nemocnice do potřebné přestavby investovat vlastní finanční prostředky. „Kvůli kvalitě a zaslouženému věhlasu ortopedické péče ji hodláme v Šumperku rozvíjet i do budoucna, považuji tuto investici za velmi významnou. Nový sál přinese pacientům větší bezpečí a lékařům pak nejvyšší standard vybavenosti,“ vysvětluje majitel nemocnice lékař Martin Polach.

MUDr. Martin Polach,MBA. - nový majitel Nemocnice Šumperk foto: sumpersko.net

Nově zrekonstruovaný superaseptický operační sál je vybaven nejmodernější technologií, která například díky nové regulaci teploty a vzduchu pacienty maximálně ochrání před vznikem infekce během operací, čímž zabrání vzniku následných komplikací.

FOTOREPORTÁŽ: Nemocnice Šumperk - superaseptický sál je již v provozu

Nově zrekonstruovaný superaseptický operační sál foto: sumpersko.net

„Pro operatéra představuje vybavení nejvyšší standard nejen díky tomu, že ví, že během operace je ovzduší maximálně čisté, ale má k dispozici i čtyři počítače kryté sklem, na kterých vidí rentgenové snímky. Navíc jsou zde výrazně lepší operační světla, která nám značně usnadňují operace na dlouhých kostech,“ vysvětluje primář ortopedického oddělení Nemocnice Šumperk Zdeněk Štěpán, který si nový sál jako první vyzkoušel v pondělí 8. února od 8 hodin. 

primář ortopedického oddělení Nemocnice Šumperk MUDr. Zdeněk Štěpán foto: sumpersko.net

Moderní rentgenový zesilovač, velkou LCD obrazovku i větší operační světla, která zaberou mnohem víc operační plochy než doposud. To vše přinesla rekonstrukce operačního sálu, kterou v těchto dnech úspěšně dokončila Nemocnice Šumperk. Přestavbu za více než 17 miliónů korun zvládla za plného provozu v rekordně krátkém čase jedenapadesáti dnů. I díky tomu už si tento týden mohli šumperští lékaři nový sál vyzkoušet.

Právě pro operace umělých kloubů a těch, při nichž je třeba do těla vložit cizí materiál, bude nový sál sloužit, stejně jako pro náročné traumatologické zákroky. Jen v loňském roce provedli šumperští ortopedi na dva tisíce osm set operací, z nichž kolem šesti set představovaly totální endoprotézy kyčlí, kolen a ramene. „Dalším obrovským plusem rekonstrukce je také nová dispoziční úprava předsálí, ve kterém anesteziologové chystají pacienty na sál. Přináší to nejen rychlejší přesun pacientů, ale jsme díky tomu schopni provést i více operací denně,“ doplňuje primář Zdeněk Štěpán.

jako první si nové sály vyzkoušela ortopedie foto: sumpersko.net

 

jako první si nové sály vyzkoušela ortopedie foto: sumpersko.net

jako první si nové sály vyzkoušela ortopedie foto: sumpersko.net

Nemocnice Šumperk se snaží trvale investovat do svého rozvoje. „Jen v loňském roce investoval nový majitel nemocnice do jejího rozvoje víc než 50 miliónů korun. Nemocnice například nedávno zrekonstruovala plicní oddělení, zakoupila nové rentgenové přístroje, takzvaná C-ramena, za deset milionů korun anebo vybavila své porodní sály a dětskou JIP  novými klimatizačními jednotkami,“ vyjmenovala tisková mluvčí nemocnice Hana Szotkowska.

Hana Szotkowská přišla zadokumtovat nové operační sály foto: sumpersko.net

Největší zdravotnické zařízení bývalého okresu Šumperk poskytuje zdravotní péči ve spádové oblasti dvou set tisíc lidí. Její lékaři ročně provedou tři tisíce sedm set operací. Zdravotnické zařízení každoročně hospitalizuje přes dvacet tisíc pacientů a ve svých ambulancích ošetří téměř sedmdesát pět tisíc lidí.

Autor: red., a.č. H. Szotkowská, foto: sumpersko.net

Fotogalerie

Nemocnice Šumperk - lékaři ortopedie si jako první vyzkoušeli nové špičkové operační sály   foto: sumpersko.net

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.