Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Letošní Blues Alive přivítá neworleanskou hvězdu! Waltera Wolfmana Washingtna!

17. září 2013 - 22:35

Zpět na seznam článků

Vstupenky jsou již v prodeji

Festival bluesové hudby Blues Alive, který proběhne od 14. do 16. listopadu v Šumperku se letos blýskne opět špičkovým obsazením.

Hlavní hvězdou se stane kytarista a zpěvák Walter Wolfman Washington, jeden z největších současných představitelů neworleanské větve blues, rhythm'n'blues a funky.

Letos sedmdesátiletý muzikant léta vedl kapelu slavného zpěváka Johnnyho Adamse, v sedmdesátých letech založil kapelu The Roadmasters, se kterou koncertuje dodnes. V neworleanských cenách Big Easy letos Washington získal ocenění za celoživotní hudební přínos a tamější primátor dokonce vyhlásil 30. duben Dnem Waltera Wolfmana Washingtona. „O Washingtona jsme se snažili ze všech umělců, které ještě chceme do Šumperka přivézt, asi nejdéle. Až letos se nám podařilo sladit termíny. Jsme rádi, že si tento 'dluh' budeme moci odškrtnout," říká ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Vladimír Rybička na BluesAlive 2012

První den Blues Alive nabídne blues ze zemí Visegrádské čtyřky. Vystoupí například naše Druhá tráva, Los Agentos z Polska, Mystery Gang z Maďarska a „mimo čtyřku“ americký kytarista a producent Steve Walsh.

Blues na nejrůznější způsob bude slyšet v Šumperku nejen večer.

V pátek odpoledne zahraje v Klášterním kostele slovenský Orchester Ivana Tomoviča, v sobotu proběhne v Domě kultury tematické odpoledne nazvané Blues není jen kytara, kdy vystoupí například Broken Harp nebo Michal Müller. Muzika nově ovládne H-Club. Do časných ranních hodin pak potrvají jam sessions ve foyer Domu kultury a v Pivnici Holba. Více o programu ZDE.

Tradičně se stanou součástí Blues Alive koncerty v polském Chorzówě, ve věznici Mírov i satelitní klubová vystoupení po celé ČR.

vstupenkaJednotlivé vstupenky i permanentka jsou již v prodeji v pokladně Domu kultury Šumperk. Lístky lze také online rezervovat ZDE.

Autor: red.,dk

Fotogalerie

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.