Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Losiny budou v posledním zářijovém víkendu opět čokoládové

18. září 2021 - 09:43

Zpět na seznam článků

Koná se šestý ročník oblíbeného festivalu

Losiny budou v posledním zářijovém víkendu opět čokoládové

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Makovou, burčákovou nebo rakytníkovou zmrzlinu, spoustu čokolády, soutěž o Velkolosinskou buchtu, vystoupení skvělých kuchařů, hry, koncerty a pohybové aktivity nabídne festival Čokoládové Losiny už pošesté o víkendu 25.-26. září. Poprvé se odehraje na novém místě, čokoládový areál vznikne na louce mezi zámkem a velkolosinskou pralinkárnou.

Festival Čokoládové Losiny bude mít i letos malý předkrm v podobě Loučenských hodů a koncertu oblíbené BG Novy v pátek 24. září v tančírně v Loučné nad Desnou. „Hlavní festivalový program je připraven na sobotu 25. září. Z programu mohu prozradit vystoupení skvělých kuchařů Romana Ťulpy a Mirka Rýznara. Budou připravovat telecí panenku speciální metodou francouzských kuchařů sous-vide, při vaření samozřejmě použijí i kvalitní čokoládu, portské víno, cibulovou drobenku s iberijským špekem, libečkový olej a další zajímavé ingredience,“ popisuje pódiovou část festivalového programu organizátorka akce cukrářka Jana Kašparová.

Ona sama bude tvořit pro festival čokoládový objekt na téma „Časy se mění“. Prostor na akci doustanou také studenti Střední školy gastronomie, farmářství a služeb Jeseník. Ve festivalovém areálu budou moci návštěvníci obdivovat umění dřevořezbáře Karla Šlofa, účastnit se dílniček Ruční papírny Velké Losiny, malovat čokoládou, navštívit medový stánek a ochutnávání dobrot vyvažovat zdravým pohybem. „Pro ty, kteří si chtějí užít Čokoládové Losiny naplno, bude připraveno koloběžkové stanoviště, stan kejklířů, dřevěné houpačky a stavebnice, nordic walking a další zdravé pohybové aktivity,“ doplnil další z organizátorů ze spolku Za krásným kopcem Tomáš Dohnal.

 

pozvánka

V rámci festivalu se bude prezentovat řada výrobců kvalitních regionálních potravin. Účast přislíbila Dana Hojgrová, známá pekařka kváskového chleba, chybět nebude stánek s mrazem sušeným ovocem a další překvapení. Sobotní program uzavře koncert revivalové skupiny Viva Italia.

V neděli bude program pokračovat nejen čokoládovým jarmarkem.

Autor: red., H. Písková

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.