Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Máj byl ve FN Olomouc „lásky čas“

03. června 2020 - 12:00

Zpět na seznam článků

V porodnici pomohli na svět 234 dětem

Máj byl ve FN Olomouc „lásky čas“

informace zdroj: FNOL

Z toho čísla by se jistě radoval i Karel Hynek Mácha. Celkem 234 dětí narozených v květnu ve FN Olomouc je totiž nejpádnějším důkazem toho, že „máj je lásky čas“. Ale zatímco Máchova radost je jen hypotetická, nadšení olomouckých porodníků z toho, že pomohli na svět 121 chlapečkům a 113 holčičkám, je skutečné.

Bylo to totiž o třicet šest dětí více než za loňský květen a o deset miminek více než ve stejný měsíc před dvěma lety. „Máme z toho obrovskou radost a vnímáme to jako potvrzení důvěry rodičů v naše schopnosti a ocenění naší péče. Těší nás to o to více, že jsme se v důsledku pandemie koronaviru museli stejně jako jiné porodnice dodržovat přísná hygienická a epidemiologická opatření, která některé maminky pochopitelně nesly velmi těžce. Nyní již ale naše klinika funguje naprosto standardně,“ zdůrazňuje přednosta Porodnicko-gynekologické kliniky FN Olomouc profesor Radovan Pilka.

přehled zdroj: FNOL

Nejnáročnější byly pro porodníky 12. a 15. květen, kdy se u v olomoucké porodnici poprvé porozhlédlo po světě hned dvanáct dětí. Květen se s 234 dětmi dostal do společnosti vůbec nejsilnějších měsíců z hlediska počtu novorozenců v porovnání posledních let. Za uplynulých čtrnáct roků se přitom nejvíce dětí narodilo jedenáctkrát v červenci, kdy se narodilo v průměru 250 dětí. „Květen nám dává důvod k naději, že letos můžeme toto číslo opět očekávat,“ doufá profesor Pilka.

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

informace                                   zdroj: FNOL

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.