Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Nová stanice záchranné služby v Zábřehu

16.04.2024 - Nová stanice záchranné služby v Zábřehu - Funguje od...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

Martin Janeček se vrací do Šumperka

08. března 2021 - 09:34

Zpět na seznam článků

Povede Draky v boji o záchranu

Martin Janeček se vrací do Šumperka

Martin Janeček se vrací do Šumperka foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Klub Draci Pars Šumperk přivádí na svou lavičku staronového trenéra. Do týmu přichází kouč Martin Janeček, který loňskou sezónu Draky vedl.

Náročná sezóna 2020/2021 je pro Šumperk u konce. Draci skončili v tabulce Chance ligy na předposledním místě. Těžká sezóna probíhala pod vedením kouče Martina Sobotky, který se ale musel téměř celou sezónu spolehnout jen sám na sebe.

Martin Sobotka zdroj foto: DŠ

Než přišel Martin Altrichter starší, tak neměl asistenta. „Už před sezónou jsem ovšem věděl, že ho nebudu mít. Během sezóny ale člověk potřebuje samozřejmě protinázor“, řekl Martin Sobotka.

Klub trenérovi poděkovat za všechnu práci, kterou v této sezóně pro Draky odvedl a v budoucí kariéře mu přeje hodně štěstí.

Trenér Janeček ve druhé lize získal s týmem 103 bodů v základní části a pouze pětkrát prohrál. „Angažování pana trenéra Martina Janečka u našeho týmu pro nadcházející sezónu, je završení rychlého a věcného jednání v předchozích dnech," okomentoval příchod šestačtyřicetiletého kouče Vladimír Velčovský. „Klub bude v příští sezóně čelit zásadní zkoušce a to setrvání v Chance lize. K tomu potřebuje erudovaného hlavního trenéra, který má zkušenosti, rád čelí výzvám a má všechny předpoklady je naplnit," říká šéf klubu.

Ing. Vladimír Velčovský ředitel klubu foto: archiv šumperko.net - Milan Jeřábek

Ten zároveň prozradil i důvod, proč začal jednat zrovna s Martinem Janečkem. „Jeho obrovskou výhodou je znalost místního prostředí, je nesmírně pracovitý, známé jsou jeho analytické a komunikační schopnosti, jak v klubu, tak i mimo něj. Martin Janeček je populární a oblíbený u široké hokejové veřejnosti v Šumperku a já mu chci popřát mnoho radosti z práce. Pevně věřím v naplnění cílů, které jsem mu dal."

O jeho parťákovi je také rozhodnuto. Jméno ale zatím nemůže být zveřejněno. „Nový asistent trenéra studuje nejvyšší trenérskou licenci. Do konce dubna 2021 je smluvně vázán v jiné hokejové organizaci, proto bude jeho příchod zveřejněn na začátku května," vysvětlil Velčovský.

Pokud bych neviděl smysl v angažmá v Šumperku, nabídku bych odmítl, říká Janeček

Trenér Janeček zažil bezpochyby hektické dny. Po odvolání z pozice hlavního trenéra Poruby mu po pár dnech přistálo na stůl hned několik nabídek. „Pan Velčovský byl pohotový a během uplynulého týdne se semnou spojil. Navrhl mi možnost spolupráce a dal mi nabídku. Oběma nám dávala smysl a domluvili jsme se na trénování pro příští sezónu," vysvětluje jednání nový kouč.

Janeček je šumperskému publiku dobře známý. S fanoušky si vytvořil během loňské sezóny skvělý vztah, nicméně po výborné sezóně v třetí nejvyšší soutěži neprodloužil u Draků smlouvu. „Já jsem Šumperk neopouštěl ve špatném. Jen jsem se vrátil blíž k domovu a také za vidinou ambicí klubu, který mi nabídl práci. To byly hlavní důvody, proč jsem Draky opustil," vysvětluje odchod do Ostravy.

Martin Janeček se vrací do Šumperka foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Nadšení z návratu ale dával najevo. „K Drakům se moc těším, protože jsem zde zažil krásnou sezónu. Získal jsem tu krásné vztahy s lidmi okolo hokeje. Šumperk je hokejové město a mě ta atmosféra loni hodně bavila." Teď ale Janečeka bude čekat jiný úkol než měl v předchozí sezóně.

V náročné konkurenci jej čeká boj o záchranu první ligy. „Tlak bude podobný jako jsem měl letos v Porubě. U týmu, který má extraligové ambice, bolí každá prohra. Tady to bude stejné. Nicméně u klubu, který bojuje o udržení, je to ještě větší zodpovědnost. A to jak směrem k fanouškům, tak i k vedení," dodal. „Má hokejová práce mi musí dávat smysl. Pokud bych v angažmá v Šumperku smysl neviděl, nabídku bych odmítl," říká závěrem kouč, který povede klub v sezóně 2021/2022.

Autor: red., redakce Draci Šumper - Dominik Mihailescu,

Fotogalerie

Martin Janeček se vrací do Šumperka    foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.