Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Městským architektem se stane šumperský rodák

07. listopadu 2019 - 13:12

Zpět na seznam článků

Výběrového řízení se zúčastnilo sedm zájemců

Městským architektem se stane šumperský rodák

Městským architektem se stane šumperský rodák zdroj foto: mus

O koncepci rozvoje města se bude starat šumperský rodák Štěpán Tomas, který se od ledna stane městským architektem v Šumperku.

Sedmatřicetiletý architekt zvítězil ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnilo sedm adeptů. Štěpán Tomas se narodil v Šumperku, nyní má rodinu v Jeseníku, kam dojíždí z Brna, kde pracuje ve společnosti ATX architekti. „V listopadu a v prosinci se budu seznamovat se strukturou a fungováním úřadu, od ledna již zahájím svou činnost naplno. Předpokládám, že pro veřejnost budu k dispozici jeden den v týdnu,“ uvedl Štěpán Tomas.

Jedním z prvních úkolů nového městského architekta bude příprava rekonstrukce domu kultury, koncepce Hlavní třídy, která je přeplněná poutači či změny v územním plánu. „Potenciál města Šumperka je v tom, že by se mohl stát opravdu vstupní branou do Jeseníků a tím i rozvíjet cestovní ruch. Zatím je spíše průjezdním bodem mezi jihem republiky a lyžařskými centry. To bych rád změnil,“ doplnil Štěpán Tomas.

Funkci městského architekta bude vykonávat externě, s objemem zhruba šedesát hodin měsíčně. Smlouvu s městem podepíše v nejbližších dnech, v polovině listopadu bude představen vedoucím dotčených odborů městského úřadu. „Štěpán Tomas byl výběrovou komisí vybrán jednomyslně. V jeho osobě se snoubí znalost problematiky města, mladý pohled na věc i zkušenosti,“ objasnil místostarosta Jakub Jirgl, který by členem vývěrové komise.

Autor: red., S. Singerová - mus

Fotogalerie

Městským architektem se stane šumperský rodák    zdroj foto: mus

Související články

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.