Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Mladá žena na Jesenicku v obýváku rodinného domu měla výrobnu pervitinu

25. srpna 2019 - 10:04

Zpět na seznam článků

Kriminalisté zadrželi čtyři osoby

Mladá žena na Jesenicku v obýváku rodinného domu měla výrobnu pervitinu

Po dlouhodobém operativním rozpracování případu zadrželi jeseničtí kriminalisté v průběhu tohoto týdne čtyři osoby podezřelé z nelegální výroby pervitinu a tři z nich následně z této trestné činnosti obvinili.

Třiadvacetiletou ženu z Jesenicka kriminalisté přistihli v obývacím pokoji rodinného domu přímo při nelegální výrově pervitinu. „Při domovní prohlídce následně zajistili celou řadu surovin, předmětů a chemikálií užívaných k nelegální výrobě drog, ale také již vyrobenou látku. Dalším prověřováním zjistili, že se měla dívka této nelegální výroby od května letošního roku do doby svého zadržení dopustit ve více případech a vyrobit nejméně osmnáct gramů pervitinu,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová, která upřesnila: „Takto získaný pervitin měla následně užít nejen pro vlastní potřebu, ale vedle svého přítele ji poskytnout zdarma, případně za úplatu také dalším, nejméně pěti osobám.“

ilustrační snímek zdroj foto: archiv PČR

Žena si již vyslechla obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „V případě prokázání viny a odsouzení ji hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Ze spáchání stejného trestného činu, a to ve formě pomoci, obvinili kriminalisté také dva muže. „Ve věku jednatřicet a devětatřicet let, kteří obviněné ženě koncem měsíce srpna pomohli se sháněním chemikálií potřebných k výrobě drogy. Jejich ochotu pomoci kompenzovala taktéž poskytnutím blíže nezjištěného množství pervitinu. Také této dvojici obviněných hrozí v případě prokázání viny a odsouzení, mimo jiné až pětiletý pobyt za mřížemi,“ informovala Jiřina Vybíhalová.

Autor: red., pis

Fotogalerie

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.