fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

240 650 fitness kotelna

Mladí útočníci šumperských Draků

19. srpna 2019 - 08:06

Zpět na seznam článků

.Užíváme si to, shodují se benjamínci Adam Scheuter a Jakub Plhal

Mladí útočníci šumperských Draků

Draci Šumperk foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Nedílnou součástí kádru proti slovenskému Martinu se stali i dva mladíci, Adam Scheuter a Jakub Plhal. Zatímco s účastí v zápase se u prvně jmenovaného útočníka po výborných výkonech v Porubě počítalo, tak v případě mladého obránce již méně. Toho do utkání poslalo odstoupení Tomáše Sedláka v úvodu druhé třetiny. A Plhal tak na šumperském ledě zažil náročný křest. Oba pak společně s celým týmem sklidili poděkování od fanoušků, Draci po dobrém výkonu porazili Martin 5:3. Scheuter k výhře přispěl třemi asistencemi, Plhal pak zmiňovanou pomocí v defenzívě. A jaké byli pocity obou hráčů po zápase?

Scheuter naskočil již do turnaje v Porubě a v posledním utkání proti Debrecenu vstřelil gól a na další přihrál. Bodový apetit si přenesl i na šumperský led, asistencí přispěl ke třem úvodním brankám Draků v zápase s Martinem. Osmnáctiletý talent, který prošel dorosteneckými a juniorskými kategoriemi v Šumperku a v Olomouci, tak překvapivě vede kanadské bodování týmu. „Odehráli jsme těžký turnaj v Porubě proti kvalitním soupeřům a myslím si, že jsme si s tím poradili dobře. Sice jsme prohráli tři zápasy, ale proti velmi silným týmům. A dnes jsme také vyhráli, takže paráda,“ shrnul benjamínek týmu dosavadní přípravu týmu.

Povedený večer zažil i proti Martinu. Draci vyhráli a Scheuter si připsal do statistik tři nahrávky. „Jsou to pro mne zkušenosti navíc a rád si zahraju. Zatím mám z přípravy velmi dobrý pocit, užívám si to a baví mě to,“ usmívá se Scheuter. Nicméně ačkoliv bodoval v soubojích s Debrecenem a Martinem, nejvíc si užíval duel s Porubou. Navíc ten, který Draci prohráli. Své v tom hraje nezpochybnitelná kvalita ostravského týmu. „Hrál jsem celé utkání a Poruba byla z dosavadních utkání nejkvalitnějším soupeřem. To utkání mě nejvíc bavilo.“

Adam Scheuter v souboji s martinským útočníkem Ivanem Brveníkem, foto: V. Václavková

Byť Scheuter sbírá body jako ostřílený mazák, do zápasu vstupuje s jinými pocity. „Před každým zápasem jsem trochu nervózní, určitě se to trošku projeví. Dnes navíc přišlo poměrně dost lidí. Ale postupně to polevuje, v průběhu hry, takže za chvíli jsem v pohodě,“. O tom, že dostane příležitost v kádru Draků, se dozvěděl dva týdny před nástupem šumperského celku na led. „Že půjdu do přípravy s muži jsem se dozvěděl dva týdny před začátkem srpna, kdy vlastně tým začínal přípravné období. Pokud jde o utkání, tak trenér mi pak řekl dva dny před utkáním, abych se připravil, že pojedu taky,“ nastínil své zabudování do mužstva hráč, který se v roce 2012 účastnil i kladenské náborové akce a jako vítěz ročníku 2001 si poté v jedenácti letech mohl užít pobyt na ledě i s Jaromírem Jágrem.

Teď ho čeká s největší pravděpodobností působení v šumperském kolektivu. Svými výkony si o to výslovně říká, navíc měl trenér Martin Janeček šťastnou ruku při sestavení třetí formace. „Myslím si, že si s momentálně v útoku s Vladem Antonovem a Kubou Müllerem rozumíme, často bodujeme. Sedli jsme si a v tomto směru jsem naprosto spokojený. Byť s Vladem je to tak na půl jazykově, ruština s češtinou, ale vždycky se nějak domluvíme,“ směje se dosavadní objev přípravného období.

Ve zcela jiné pozici vstupoval do utkání s Martinem jiný mladý hráč, sedmnáctiletý Jakub Plhal. Ten si úvodní třetinu proseděl na střídačce na postu sedmého beka. Jenže v úvodu druhé třetiny zamířil do kabiny Tomáš Sedlák a hráč, který v Šumperku prošel dorosteneckou extraligou, se dostal do hry. „Bohužel musel odstoupit klíčový obránce a musel jsem do hry. Byl to pro mne dost šok, ale rozkoukal jsem se a myslím si, že to pak docela šlo,“ usmíval se Plhal. Nicméně na druhou stranu mu žádné obtíže nedělalo hrát například i proti Jakubu Langhammerovi, někdejšímu hráči české reprezentace i třeba pražské Sparty. „Z těchto věcí si těžkou hlavu nedělám. On Martin i ostatní týmy v přípravě jsou velmi kvalitní, respektujeme jejich sílu, ale zároveň se toho nesmíme bát. Všichni soupeři prakticky jsou na úrovni vyšší soutěže, ale snažíme se hrát svou hru a zatím se to daří,“ dodal šumperský odchovanec.

Jakub Plhal v souboji s martinským útočníkem Ivanem Brveníkem, foto: V. Václavková

Na své hře se nesnažil šumperský obránce oproti zvyklostem z mládežnických soutěží moc změnit. „Neřešil jsem to, snažil jsem se jít do zápasu samozřejmě naplno, odmakat to. Jinak si myslím, že takticky je seniorský tým a mládežnické soutěže velmi podobný, spíš to samý,“ zamyslel se Plhal. A jestli cítil nervozitu? „Ne, bylo to v pohodě. On už mi hodně pomohl mazák Petr Gewiese, i ostatní kluci mě podpořili a hodně mi to pomohlo. Užil jsem si to. A jsem za to rád. Stejně tak i za celou účast v přípravě, snažím si to vychutnat na maximum. Po odchodu Michala Žáka jsem momentálně navíc na pozici toho sedmého beka, takže budu makat naplno a uvidíme, co bude dál,“ konstatoval Plhal.

Autor: red., Jaroslav Svoboda, foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Fotogalerie

Draci Šumperk                     foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Související články

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.