Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

VIDEO. Hrad v ohrožení

17.04.2024 - VIDEO. Hrad v ohrožení - Jak si hasiči poradili s...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - Oblačno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 10 / 0 - Přeháňky-Déšť

Modrý duben v Šumperku

31. března 2023 - 14:04

Zpět na seznam článků

Pomáhá lidem s autismem

Modrý duben v Šumperku

Modrý duben v Šumperku zdroj: archiv FB DK

Měsíc duben se tradičně nese ve znamení mezinárodní kampaně „Light it up blue“, jejímž cílem je upozorňovat veřejnost na nutnost stálé podpory lidí s autismem a jejich rodin. V Šumperku si mohou lidé kampaň a především autismus spojit s obecně prospěšnou společností Dětský klíč. U příležitosti „modrého dubna“ pořádá organizace několik akcí.

Kampaň odstartuje v neděli 2. dubna, na kterou připadá Světový den porozumění autismu, modrým nasvícením budovy divadla ve večerních a nočních hodinách. O den později, v pondělí 3. dubna, proběhne od 10 hodin společné focení v modrém na Točáku, vítáni jsou všichni, jež v modrém oděvu či s modrým doplňkem přijdou vyjádřit podporu lidem s autismem. Modrá barva je totiž barvou komunikace a porozumění.

Zapojit se do kampaně mohou zájemci i v úterý 18. dubna v kině Oko, které od 17.30 hodin promítne filmovou adaptaci psychologického dramatu o životě s autismem Spolu. Vstupenky za osmdesát korun se začnou prodávat v pondělí 3. dubna.

V pátek 28. dubna pak bude ve stánku u obchodního domu Jednota probíhat od 9 hodin prodej výrobků, které vytvořili lidé s autismem. Výtěžek půjde na činnost Dětského klíče. Ve stejný den se od 18 hodin uskuteční v místním divadle benefiční představení Podivný případ se psem, jež do Šumperka přiveze příbramské divadlo A. Dvořáka. V hlavní roli autistického chlapce Christophera se představí Kryštof Grygar, bývalý člen šumperského hereckého souboru. Vstupenky na představení v ceně 550 korun se už prodávají. S historií i současností Dětského klíče se pak mohou lidé seznámit během celého dubna na panelech umístěných v secesním sále divadla.

Autor: red., mus

Fotogalerie

Modrý duben v Šumperku                 zdroj: archiv FB DK
Modrý den v Šumperku     pozvánka zdroj: DK

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.