Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Most Vysočina na D1 bude v plném provozu

29. listopadu 2020 - 10:30

Zpět na seznam článků

Modernizace u Velkého Meziříčí v neděli končí

Most Vysočina na D1 bude v plném provozu

Most Vysočina na D1 bude v plném provozu zdroj foto: MD

Nejvyšší most na brněnské D1 prošel generální opravou a je znovu v provozu. Celkem 425 metrů dlouhý a 70 metrů vysoký most Vysočina u Velkého Meziříčí je v obou jízdních pruzích rozšířen na 12,5 metru, proběhla sanace spodní stavby mostu a protikorozní úprava povrchů. Modernizace úseku č. 19 na brněnské D1 tak v neděli 29. listopadu skončí.

Dálniční most Vysočina ve Velkém Meziříčí je hlavním objektem modernizace úseku 19 dálnice D1. Jedná se o trámový most o 4 polích, nosnou konstrukci tvoří ocelový komorový nosník s ortotropní mostovkou vážící téměř 6 tisíc tun. Modernizace na celkem 5,9 kilometrů dlouhém úseku u Velkého Meziříčí stála 1,58 miliardy korun a je spolufinancována z evropských fondů. „V letošním roce bylo na dálnici D1 rekordních 7 uzavírek mezi Mirošovicemi a Kývalkou. Dohromady tak máme už znovu postaveno za provozu přes 110 kilometrů D1 z celkových 160 kilometrů a v příštím roce nás čeká dodělat necelých 50 kilometrů. Všechna omezení zmizí v říjnu příštího roku. Všem řidičům patří dík za obrovskou trpělivost při všech omezeních,“ říká ministr dopravy Karel Havlíček.

upravená D1 zdroj: ŘSD

Na příští rok zbývá na brněnské dálnici dokončit pět posledních úseků z celkem dvaceti. Hned na jaře bude hotovo osm kilometrů na zbývající části úseku 12 u Humpolce, kde budou zhruba měsíc probíhat dokončovací práce ve středním dělícím pásu, a to bez větších omezení pro řidiče. Fakticky tak budou v příštím roce probíhat práce na čtyřech úsecích v délce zhruba 41 kilometrů.

Celá modernizace bude dokončena v říjnu 2021.

Autor: red., Filip Hlušička

Fotogalerie

Most Vysočina na D1 bude v plném provozu     zdroj foto: MD

Další články z rubriky

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.