Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Muž ze Šumperska se půl roku vyhýbal nástupu trestu

23. ledna 2019 - 09:37

Zpět na seznam článků

Ležel v nemocnici pod identitou bratra

Muž ze Šumperska se půl roku vyhýbal nástupu trestu

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Přes šest měsíců se dařilo šestačtyřicetiletému muži ze Šumperska, na kterého vydal v červnu loňského roku Okresní soud v Olomouci příkaz k zatčení, vyhýbat trestnímu řízení.

Soud jej sháněl z důvodu, že řádně a včas neplnil výkon trestu obecně prospěšných prací, který mu byl uložen soudem za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Protože nechtěl skončit za mřížemi, snažil se udělat všechno proto, aby se pro policisty stal jen stěží dohledatelným. Zašel až tak daleko, že si propůjčil identitu svého o rok mladšího bratra, který se má dlouhodobě zdržovat v zahraničí,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

Tento jeho záměr se ale policistům prostřednictvím operativně pátrací činnosti podařilo rozkrýt. „Zjistili také, že se hledanému muži v září roku 2015 podařilo nechat si vystavit nové doklady na jméno svého bratra, a to se svojí podobiznou, a těmito doklady se pak mohl kdykoli a kdekoli prokazovat. Přestože si jsou s bratrem velmi podobní, neunikla bystrému oku policistů drobná jizva v obličeji hledaného muže, kterou následně zaznamenali také na fotografii bratrova občanského průkazu,“ informovala mluvčí.

Dalším operativním šetřením se pak policistům podařilo zjistit, že je hledaný muž, vydávající se za svého bratra, hospitalizován v jedné z olomouckých nemocnic. „Další kroky policistů proto směřovaly do zdravotnického zařízení, ve kterém byl hledaný muž zatčen a následně eskortován k soudu. V současné době policisté zjišťují, zda se muž v souvislosti se změnou identity, nemohl dopustit ještě dalšího protiprávního jednání ,“ upřesnila Jiřina Vybíhalová.  

Autor: red., pis. zdroj foto: PČR

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.