Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Na Olympiádě dětí a mládeže v kraji bude poprvé šerm

22. září 2021 - 19:19

Zpět na seznam článků

Slavnostní zahájení proběhne na stadionu Sigma Olomouc

Na Olympiádě dětí a mládeže v kraji bude poprvé šerm

Na Olympiádě dětí a mládeže v kraji bude poprvé šerm zdroj foto: OLK

Olomoucký kraj společně s Českým olympijským výborem přiblížil další podrobnosti Olympiády dětí a mládeže (ODM), která se v našem regionu uskuteční v červnu 2022. Představil se například hotový maskot, a kromě něj i ambasador akce, kterým je šermíř Jakub Jurka. „Maskotem her je orel vyvedený v barvách kraje a držící vlajku České republiky. Původně se hry měly konat už letos, kvůli epidemii covid-19 ale byly odložené právě na příští rok,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu. 

Her se zúčastní tisíce mladých sportovců a kromě Olomouce budou probíhat také v dalších městech Olomouckého kraje. „Půjde o Prostějov, Přerov, Uničov, Kojetín a Velkou Bystřici, které se staly partnerskými městy akce,“ upřesnil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Na Olympiádě dětí a mládeže v kraji bude poprvé šerm zdroj foto: OLK

Právě aktivní podpora mladých sportovců je zásadní i pro zakladatele a spoluorganizátory ODM Český olympijský výbor. „Olympiádu dětí a mládeže vnímáme hlavně jako akci, která motivuje mládež zůstat u sportu a zlepšovat se v něm, což je v této době zásadní,“  říká předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a dodává: „Olomoucký kraj připravuje ty nejlepší podmínky na svých sportovištích a i díky tomu se na ODM vrací kanoistika a nově se představí šerm.“

Na Olympiádě dětí a mládeže v kraji bude poprvé šerm zdroj foto: OLK

Ambasadorem akce je Jakub Jurka, šermíř a úspěšný účastník olympijských her v Tokiu. „Osobně mám velkou radost, že nově bude jednou ze sportovních disciplín právě šerm a budu hrdým ambasadorem ODM,“ svěřil se šermíř Jurka.

Na Olympiádě dětí a mládeže v kraji bude poprvé šerm zdroj foto: OLK

V Olomouckém kraji poměří závodníci síly v celkem dvaceti sportech na čtyřiatřiceti sportovištích. „Olympiáda dětí a mládeže existuje od roku 2003 a za tu dobu se jí zúčastnilo téměř 40 tisíc mladých sportovců a sportovkyň. Kromě životního zážitku a skvělých sportovních výkonů předává i olympijské hodnoty jako je respekt k soupeři, přátelství či zásady fair play. Těší nás, že Olomoucký kraj se ujímá pořadatelství letní ODM už podruhé v její historii a opět se rozhodl zorganizovat zahajovací ceremoniál na výjimečném místě - ligovém fotbalovém stadionu Sigmy Olomouc. Věříme, že velkorysý prostor stadionu uspokojí všechny zájemce o slavnostní zahájení,“ dodává místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman.

Autor: red., E. Knajblová, zdroj foto: OLK

Fotogalerie

Na Olympiádě dětí a mládeže v kraji bude poprvé šerm    zdroj foto: OLK

Související články

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.