Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Na akci Šumperský hafan potkáte i „překladatelku psí řeči“

15. května 2018 - 13:36

Zpět na seznam článků

Psí koučka Michaela ráda prozradí co si myslí váš čtyřnohý kamarád

Velká psí show, zábavné rodinné odpoledne a spousta soutěží a netradičních setkání. To je Šumperský hafan, jehož desáté výročí se koná v neděli 27. května.

Šumperský hafan 2017 foto: archiv šumpersko.net

Akce se již tradičně koná na nádvoří Pavlínina dvora v Šumperku a stejně jako v minulých letech bude těžištěm programu soutěž o titul Šumperský hafan 2018, chybět ovšem nebude ani juniorhandling, tedy psí výstava pro děti, maškarní přehlídka a pro ty zdatnější pejsky a pánečky i překážková dráha.

Šumperský hafan 2017 foto: archiv šumpersko.net

Pořadateli akce jsou Vlastivědné muzeum v Šumperku a internetové noviny www.sumpersko.net spolu s Ligou na ochranu zvířat. Patronkou je paní Karla Mornstein-Zierotin.

paní Karla Mornstein-Zierotin zdroj foto: FB KMZ

Moderování akce Šumperského hafana je již tradičně spojeno se známou a oblíbenou herečkou Olgou Kaštickou, která přislíbila účast i letos.

Olga Kaštická moderuje Šumperského hafana 2017 foto: archiv šumpersko.net

Organizátoři se snaží každý ročník oživit o novinku. Jednou z nich při jubilejním desátém ročníku bude i setkání s psí koučkou Michaelou Drábkovou. „Říkají o ní, že je překladatelkou psí řeči. Psí sdělení zprostředkovává člověku jako zpětnou vazbu. Rozumí vztahu mezi člověkem a psem na hlubší než viditelné úrovni. Během setkání naplněného pozitivní energií dokáže citlivě a bezpečně provést člověka ke zlepšení každodenního soužití se psem. Při setkání s ní psi značně mění své chování i zvyklosti.“

Jak dlouho se dané oblasti věnujete? Kde jste čerpala zkušenosti?

Michaela Drabková: Se zvířaty pracuji již více než pětadvacet let. Nahlas, jak já říkám, jsem o svých schopnostech začala mluvit před necelými třemi roky. Pomáhat si vzájemně porozumět je mým posláním. Zkušenosti sbírám celý svůj život a vše co sdílím, jsem si prožila. Učím se od přírody, Falca (nejbližší psího přítele) a nejlepších světových koučů. Umění, které s lidmi sdílím, mám dané. Jsem nepopsatelně vděčná, že mohu zlepšovat přátelství se psem a ulehčovat lidem jejich bytí.

psí koučka Michaela zdroj foto: archiv

Psí koučka přibližuje, jak pomůže majiteli lépe porozumět čtyřnohému parťákovi. „Setkání je vhodné pro dítě, štěně, dospělého člověka či dospělého nebo i staršího psa. Nezáleží na tom, jste-li začátečník či máte již několikátého psa. Nezáleží na to, jak trénujete nebo co se psem děláte za sporty. Vše co vám funguje podpořím a co vše ostatní společně posuneme k úspěchu, který si přejete,“ říká s úsměvem Michaela.

Akce Šumperský hafan - soutěže se mohou zúčastnit pejsci všech ras, bez ohledu na průkaz původu. Přejímka soutěžících psů proběhne od 12.00 do 12.45 hodin. Zahájení akce je ve 13.00 hodin. Vstupné: 30 korun, děti do tří let zdarma, registrační poplatek 50 korun (za každého soutěžícího psa).

Šumperský hafan 2018

Na akci budou pořizovány fotografie a obrazová dokumentace pro dokumentační a propagační účely VM Šumperk a sumpersko.net.

Ačkoli se Šumperský hafan bude konat až za několik dnů, již je znám první vítěz, který získal titul Hafan Star a stal se tak mediální tváří desátého ročníku. V konkurenci sto pětatřiceti fotografií pejsků zvítězila dvojice psích slečen Manitka a Dreamka, jejichž roztomilé čenichy jsou na všech plakátech a propagačních materiálech.

Hafan star finalisté zdroj: VMŠ

Autor: red., S. Adoltová

Fotogalerie

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.