Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Na zábřežský hrad zamíří Deczi, Zach, Kratina nebo Sto zvířat

20. května 2022 - 16:17

Zpět na seznam článků

Festival Hvězdy na hradě

Na zábřežský hrad zamíří Deczi, Zach, Kratina nebo Sto zvířat

Laco Deczi zdroj foto: z.k.

Koncert legendárního jazzového trumpetisty, dvě večerní divadelní představení s výraznými hereckými osobnostmi, interaktivní pohádku pro děti, vystoupení jednoho z nejuznávanějších českých violoncellistů současnosti nebo koncert kapely patřící k českým průkopníkům ska, to vše nabídne multižánrový festival Hvězdy na hradě, který se uskuteční pod otevřeným nebem na nádvoří bývalého zábřežského hradu.

Start již sedmého ročníku oblíbené open-air akce letos obstará ve čtvrtek 9. června ska-punková legenda Sto zvířat. Ta v Zábřehu oslaví třicet let své existence a odehraje jeden z narozeninových koncertů své 30 let tour. Už následující den, v pátek 10. června, bude návštěvníky bavit sympatický Roman Zach v komedii Skečmen, která mu byla napsána na tělo. „Jedná se o příběh chlapíka, kterému jednoho dne řekli, že ztratil humor. On se bere příliš vážně a čím víc nemůže humor a smích najít, tím je vtipnější,“ uvedl ke „komedii psané ve skečích“ produkční Vratislav Jarmar.

Snad největším festivalovým tahákem bude koncert jazzové legendy Laca Decziho, který v Zábřehu spolu se svou kapelou Celula New York vystoupí v úterý 14. června. Pikantní, trochu ztřeštěnou, ale nikoli vulgární komedii o ochladlých vztazích a sexcoachingu s Vladimírem Kratinou, Martinou Hudečkovou nebo Jitkou Ježkovou nabídnou „Hvězdy“ ve čtvrtek 16. června. Následovat bude dětské představení zábřežského herce a výtvarníka Tomáše Velzela a unikátní koncert komorního smyčcového souboru Musici Buoni v čele s violoncellistou a dirigentem Robertem Kružíkem, který festival zakončí v neděli 26. června v kostele sv. Barbory.

Vstupenky na festivalové akce lze zakoupit online na webových stránkách hvezdynahrade.cz nebo v infocentru. Pořadatelé je nabízejí v předprodeji za zvýhodněnou cenu, na večerní divadla a koncerty tak lze vstupenku pořídit již za 290 korun. „Není třeba se obávat ani deštivého počasí, pro tento případ bude vždy připraven sál kulturního domu a pořad se tak uskuteční za každého počasí,“ připomněl šéf kulturního domu Zdeněk David.

 

 

Autor: red., Z. David, zdroj foto: z.k.

Fotogalerie

Laco Deczi                               zdroj foto: z.k.
Sto zvířat                               zdroj: z.k.

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.