Středa 17. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - PoloJasno

„Nadějné vyhlídky“

14. února 2021 - 12:57

Zpět na seznam článků

Slibuje Dům kultury Šumperk svým příznivcům

„Nadějné vyhlídky“

DK Šumperk zdroj foto: archiv sumpersko.net

Šumperský kulturák poodkryl část svého dramaturgického plánu na rok 2021.

Projekt „Nadějné vyhlídky“ je sestavený tak, aby mohl pružně reagovat na nejednoduchou situaci, ve které se kulturní zařízení vzhledem k protiepidemickým vládním opatřením nacházejí. „Název projektu nemá evokovat slavný román Charlese Dickense, ale jednu z myšlenek knihy Návrat krále od J. R. R. Tolkiena: „Naděje se rodívá, když už nám nic nezbývá.“ Právě v takové situaci se ocitla většina organizátorů kulturních a společenských akcí v době covidové,“ vysvětluje jednatelka domu kultury Hana Písková.

DK Šumperk, který chtěl v lednu zahájit programově pestrý rok, musí stejně jako ostatní kulturní instituce vyčkat na zlepšení epidemické situace. Velká část jarních koncertů již má nové termíny, které se v tuto chvíli jeví jako reálné.

V Šumperku letos vystoupí nejen osobnosti jako Marie Rottrová, Laco Deczi, Michal Pavlíček nebo Ondřej Havelka & Melody Makers. Prostor dostanou ale i ty nejlepší místní kapely.

Nadějné vyhlídky droj: DK

Na konci června se v Pavlínině dvoře uskuteční v rámci ŠPEKfestu jednodenní festiválek, na kterém přislíbily účast skupiny Happy To Meet, VLNY a TH!S s Vojtou Kotkem. „V přípravě letošní koncepce jsme intenzivně reagovali na vládou stanovená opatření v minulém roce. V případě, že dojde k postupnému uvolňování opatření, jsme připraveni a můžeme ihned zvát návštěvníky. Plán oproti minulému roku obsahuje více akcí pro užší divácké skupiny, protože trend uvolňování jednotlivých opatření se bude týkat především počtu osob. Příznivci domu kultury se však nemusí bát, že přijdou o velká jména. I na to jsme mysleli a část větších koncertů hodláme situovat do prostor Pavlínina dvora,“ zakončil dramaturg šumperského domu kultury Ondřej Procházka.

Autor: red., M. Horáková - dk, zdroj foto: DK

Fotogalerie

DK Šumperk                          zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

Muž, který tančil v ohni

Muž, který tančil v ohni

Setkání s Josefem Formánkem

Losers Cirque Company v Šumperku

Losers Cirque Company v Šumperku

Přivezou nový cirkus

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.