Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Nadšený cestovatel Tomáš Vejmola

21. září 2020 - 08:46

Zpět na seznam článků

Představí se v šumperském G-klubu

Nadšený cestovatel Tomáš Vejmola

Nadšený cestovatel Tomáš Vejmola zdroj foto: dk

Touha po dobrodružství a poznání nových míst a lidí. Přesně tento sen měl třicetiletý Tomáš Vejmola alias Tomík na cestách, který ujel přes třináct tisíc kilometrů z thajského Bangkoku do Hranic na Přerovsku zcela sám v asijské trojkolce tuk-tuk. Ta získala výstižné jméno Žihadlo. Není to přitom zdaleka jeho jediný cestovatelský zážitek. A přesně o tom bude pojednávat přednáška, která se uskuteční ve středu 23. září v šumperském G-klubu.

Inspiroval ho první výlet do Indie a Nepálu, kde si ihned oblíbil pocit dobrodružství a toulání. A tak Tomáše záhy napadla další cesta kolem Černého moře. Protože mu to plno přátel a cyklistů nedoporučovalo a zakazovalo, ještě více ho vybudilo celou věc zvládnout. Nakonec během téměř čtyř měsíců cestou do Gruzie a zpět na kole najezdil na sedm tisíc kilometrů. Jeho příběhy z výprav po světě pravidelně sdílí i na svém Facebooku a stránce YouTube, proto jeho fanoušci mají pocit, že mohou bezprostředně prožívat cestu společně s ním.

Nadšený cestovatel Tomáš Vejmola zdroj foto: dk

Rozhodl se v dobrodružných výletech nadále pokračovat, a tak si dal novou výzvu - přes Thajsko, Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko, Bulharsko, Srbsko, Maďarsko a Slovensko se dostat neobvyklým dopravním prostředkem až do České republiky. „Jednoho dne jsem si řekl, že si pořídím thajskou tříkolku tuktuk a dojedu s ní domů. Tento pětatřicet let starý stroj jsem nakonec zakoupil v srpnu 2017 v Bangkoku a přes půl světa dovezl do roka a do dne do Hranic na Moravě. Motorům jsem před cestou vůbec nerozuměl a abych se přiznal, tak jsem děsně levý. Ale věděl jsem, že jestli s tímto vozem chci dojet do své domoviny, tak se to vše musím naučit nejlépe přímo po cestě. A o tom to celé bylo - umět si poradit a nevzdat se,“ upřesňuje nadšený cestovatel Tomáš Vejmola, který jde do všeho po hlavě.

Přijde si ve středu 23. září od 17.30 hodin do šumperského G-klubu za doprovodu fotografií a videí promítaných na plátně poslechnout mnoho barvitých historek plných neskutečných situacích, útěků před slonem, příšerných Indů, ale i nádherného Íránu. Tomík s humorem a jistou nadsázkou mile rád návštěvníkům zodpoví i na všechny zvídavé otázky.

Na místě bude možné si zakoupit i Tomíkovu knížku o jeho bláznivé roční cestě přes půl světa. Vstupné je v předprodeji 90 korun, v den akce 120 korun.

Autor: red., M. Horáková - dk, zdroj foto: DK

Fotogalerie

Nadšený cestovatel Tomáš Vejmola    zdroj foto: dk

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.