Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

ŠumpeRUN 2024

18.04.2024 - ŠumpeRUN 2024 - Registrujte se do závodu na nové trati...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Nebezpečnou hračku inspekce zakázala

26. června 2020 - 12:01

Zpět na seznam článků

Kočárek „golfky“ může dítě zranit

Nebezpečnou hračku inspekce zakázala

nevyhovující výrobek zdroj: čoi

Česká obchodní inspekce pokračuje ve sledování možného výskytu nebezpečných výrobků na tuzemském trhu. Tentokrát zjistila, že v nabídce byla hračka, která může znamenat pro malé děti bezpečnostní riziko. Jedná se o výrobek kočárek „Doll Carrier“.

Obchodní inspekce zjistila na trhu nebezpečnou hračku. „Jedná se o kočárek „golfky“, zhotovený z kovových trubek s růžovou povrchovou úpravou. Sedátko je z růžové tkaniny s natištěným motivem různých medvídků. Doplňující součásti konstrukce kočárku, jako jsou držadla, kolečka či úchytky, jsou zhotoveny z růžového a bílého plastu. Výrobek je zabalen v plastovém sáčku, který je uzavřen papírovou etiketou,“ uvedl tiskový mluvčí Jiří Fröhlich. 

nevyhovující výrobek zdroj: čoi

V akreditované laboratoři bylo zjištěno, že konce vyčnívajících částí konstrukce sedadla nemají ochranné součásti. „Při laboratorních zkouškách sklápěcího mechanizmu bylo shledáno, že hračku lze částečně rozložit, aniž by došlo k zaklesnutí blokovacího zařízení a že po zatížení břemenem se hračka zbortila.  V průběhu používání hračky se tedy může malé dítě zranit o nezajištěné konce kovových trubek, případně může dojít ke zborcení kočárku vlivem jeho nedostatečné pevnosti,“ informoval mluvčí.

Česká obchodní inspekce uložila dovozci a distributorovi hračky ochranné opatření, kterým je zákaz distribuce a stažení výrobku z trhu nebo z oběhu. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému RAPEX.

Autor: red., J. Fröhlich

Fotogalerie

nevyhovující výrobek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.